Külön munkatársat foglalkoztat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, hogy szerkessze a Facebook-oldalát - tudta meg a Bors. A minisztérium a lapnak elismerte: havi nettó 248 900 forintot keres Fazekas segítője, akinek a munkakörébe tartozik nyilvános eseményeken a miniszter fotózása is.
Zoom
Bár szépen megfizetik a szerkesztőt, sikerült úgy megcsinálni a miniszter úr borítóképét, hogy arról éppen Fazekas feje maradt le...
Fazekas nagyon aktív a Facebookon, szinte mindennap új bejegyzések és fotók kerülnek fel az oldalára. Bár 4950 ismerőse van, bejegyzéseit elég kevesen lájkolják és még kevesebben osztják meg. Általában száz-kétszáz ember jutalmazza feltartott hüvelykujjal a politikus izgalmasabbnál izgalmasabb posztjait, amelyek csak a napi munkájáról szólnak. Főleg díjátadásokról és üzemlátogatásokról számol be. Idén áprilisban viszont új műfajjal állt elő: kétnapos brüsszeli útja alatt bárkivel fogott kezet, külön bejegyzés készült az eseményről.
A Bors megkérdezte a minisztériumot, hogy mi indokolja Fazekas közpénzbe kerülő Facebook-aktivitását. A tárca szerint a politikus közszereplőként egyértelműnek tartja, hogy élete és munkája bizonyos eseményeibe betekintést nyújtson mások számára. Kiemelték azonban, hogy a Facebook-bejegyzéseket szerkesztő munkatárs más feladatokat is ellát.
(Bors nyomán)