A kormány javaslata alapján úgy módosítanák a szerencsejáték-törvényt, hogy több pénz maradjon Andy Vajna zsebében - írja közleményében Volner János, a Jobbik alelnöke. A képviselő szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy adómentessé válik az online kaszinókból származó jövedelem, és mivel Andrew G. Vajna a nyertese a kaszinók koncessziós jogának, így ennek egyértelműen ő a haszonélvezője.

A jelentős megtakarítással járó módosításnak köze lehet ahhoz, hogy a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos megvásárolja a TV2 csatornát, így abból kormánybarát médiumot formálhat.
Ismert az is - folytatja Volner -, hogy míg a kisvállalkozóknak az online pénztárgépek után 150 ezer forintos díjat kellett fizetniük, addig a feketegazdasággal és a bűncselekményekkel szorosabb kapcsolatban álló szerencsejáték-ágazat szereplői ez alól kivételt jelentenek. A kaszinókban ugyanis nem kell az adóhatóság felé online jelenteni a bevételeket, így azok mértéke ismeretlen maradhat. A nyeremények utáni adót a kaszinók esetében szintén eltörölték. Nem lehet szakmai érvekkel megmagyarázni, hogy miért marad el az online pénztárgépek bevezetése ezen a területen.
A Jobbik úgy véli, így lényegében "Andy" Vajna becsületességére van bízva az, hogy mennyi jövedelmet vall be a kaszinók után, miközben uniós felmérések szerint az ország lakosságának 31,5 százaléka szegénységben él. Elképzelhető, hogy az állam a kaszinók bevételének növelésével kívánja kifizetni Vajnának a TV2-t, így növelve befolyását a médiában - zárja sorait az alelnök.
(Kuruc.info)