A Zadarski.hr horvát lap arról adott hírt, hogy Ivan Rakitic, a Barcelona sztárja a családjával nyaralni érkezett egy Zadartól nem messze lévő tengerparti házba. A lap megemlíti, hogy a focista az eszéki klub, vagyis az NK Osijek tulajdonosának, azaz Mészáros Lőrincnek a villájában tölti a szabadságát.
A Rakitic család érkezéséről még lesifotós képeket is közölnek, de most nem ennek van hírértéke. A felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában valóban szerepel egy Vir szigetén lévő ingatlan, a kérdéses villa azonban nem ott, hanem Ugljan szigetén található, tehát nem ez az, amiről nyilatkozott.
A HVG megkereste a horvát lap képein szereplő Villa Maria építőjét, aki meg is erősítette, hogy az ingatlan tulajdonosa Mészáros Lőrinc. Ő úgy emlékszik, hogy a luxusnyaralót évekkel ezelőtt építették, de a gázszerelőből lett milliárdos csak tavaly vette meg, 2,2 millió euróért, azaz közel 700 millió forintért.
A kivitelező azóta is referenciaként használja a Villa Mariát, így több képet is közöl róla:
Zoom
Az emeletes ingatlan bejáratát két aranyszínű oroszlán védi, a nyaralóhoz természetesen saját medence is tartozik.
Zoom
Egy igazán kellemes grillsütőnél is el lehet ütni esténként az időt.
Zoom
A kertből közvetlen panoráma nyílik a tengerre.
Zoom
A kertben még egy nagyméretű sakktábla is van.
Zoom
Ebben az árnyas lugasban is jókat lehet üldögélni.
Zoom
A kertészek is szép munkát végeznek.
Zoom
Jobbik: a volt gázszerelő a miniszterelnök luxusvagyontárgyainak vagyonkezelője?
A sajtóban megjelent hírek szerint Mészáros Lőrincnek nemcsak Vir, hanem Ugljan szigetén is van egy villája. Ez utóbbi, 2,2 millió eurót érő luxusingatlan azonban nem szerepel az Orbán-kormány alatt rekordgyorsasággal milliárdossá vált gázszerelő vagyonnyilatkozatában - írja közleményében Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Orbán Viktor szerint a vagyonbevallásnak egyeznie kell a valósággal, aki nem így jár el, az bűncselekményt követ el - emlékeztet a jobbikos képviselő. Meg sem fordul a fejünkben - folytatja -, hogy Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata hamis lenne, ezért újfent felmerül a kérdés: kicsoda Mészáros Lőrinc? Ha nem az övé a luxusingatlan, akkor kié? - tesz fel újabb kérdést Szilágyi. Ahogy a hatvanpusztai birtok viszonyai is tisztázatlanok, úgy most a horvátországi luxusingatlan körül is számos kérdőjel merül fel a Jobbik szerint.
"Vajon Mészáros Lőrinc Orbán Viktor strómanja, aki a miniszterelnök luxusvagyontárgyainak vagyonkezelője? Ebben az esetben jön az újabb kérdés: mi a helyzet Orbán Viktor vagyonnyilatkozatával?" - zárul az újabb jogos kérdésekkel a közlemény.
(Kuruc.info - HVG nyomán)