A felcsúti milliárdos nem jön zavarba a luxustól, egy éven belül két tengerparti ingatlant is vett.
Mészáros Lőrinc nagyon otthonosan érezheti magát Horvátországban: Eszéken van már saját élvonalbeli focicsapata, nyaranta ő vagy a családja egy csodás luxusjachttal szeli az Adria hullámait, és a hazai építőipari közbeszerzéseken szintén hasító Duna Aszfalttal közösen a felcsúti milliárdos egyik cége már közös ingatlanfejlesztő vállalkozást is alapított Marlera-Istria néven.
Tavaly egy horvát lap szúrta ki, hogy Ugljan szigetén van egy csodás luxusvillája Mészároséknak. Ezt az ingatlant 2015-ben vásárolta meg egy Mészáros és Mészáros Kft.-hez tartozó horvát cég, de úgy tűnik, Orbán Viktor barátja nem érte be ennyivel, hiszen ahogy azt a magyarnarancs.hu most megtudta, az üzletember ugyanabban az évben vett egy másik horvátországi nyaralót is.
Zoom
A Villa Maria Ugljanon (Fotó: Németh Dániel)
A Vir szigeten található ingatlan már korábban feltűnt Mészáros Lőrinc polgármesteri vagyonnyilatkozataiban, de eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan hol is található és milyen paraméterei vannak. A Mancs által megszerzett tulajdoni lap és a horvát földhivatal munkatársai segítségével sikerült azonosítai az ingatlant (ez nem volt egyszerű, mert a tulajdoni lapon a régi utcanév szerepel, ami azóta már megváltozott). Az ingatlanról egyebek közt az is kiderült, hogy 2015 decemberében került Mészáros Lőrincékhez, s a polgármester és a felesége ötven-ötven százalékban tulajdonosa.
Zoom
A tulajdoni lap egy részlete
Az Ugljanon lévő luxuspalazzóhoz képest a Vir szigeti egy fokkal szerényebb, de így is a környékbeli utcák egyik leghivalkodóbb épülete Mészároséké. A nyaraló egy 434 négyzetméteres telken fekszik, a többszintes főépület 132, a tulajdoni lapon feltüntetett gazdasági épület pedig 33 négyzetméteres, a többi az udvar.
Zoom
Kényelem a Vir szigeten is (Fotó: Magyar Krisztián)
A tengerparttól néhány száz méterre lévő nyaralóban láthatóan több társaság is elfér; külön bejáratú lakrészek várják a fontos vendégeket. Amikor a közelmúltban a lap munkatársai arra jártak, egy autó abban a pillanatban hajtott ki az udvarról, amikor az épülettel szembeni üres telken leparkoltak.
Zoom
Fotó: Magyar Krisztián
A csendes kis utcát és a környéket szinte teljesen az ott üdülők lakják, több magyarral is találkoztak, akik nem tudtak arról, hogy Mészáros Lőrincéké lenne ott az egyik ingatlan. A szomszéd épületben – amely ugyanúgy néz ki, mint a felcsúti polgármester nyaralója – lévő külföldiektől próbálták megkérdezni, hogy tudják-e, kik vannak épp mellettük, de nem akartak a firkászokkal erről beszélgetni. Ott jártukkor szinte biztos, hogy nem Mészáros Lőrinc közvetlen családtagjai voltak a Vir szigeti nyaralóban, mert az onnan kihajtó és az ott parkoló kocsi – mindkettő magyar rendszámú volt – is olyan 5-6 éves, középkategóriájú járműnek tűnt, miközben Mészárosék luxusautókkal közlekednek, van belőlük néhány a felcsúti birtokon.
A nyaralót ábrázoló képeket megmutatták egy horvát piacot jól ismerő ingatlanosnak, aki szerint Mészárosék villájánál vannak sokkal drágábbak is a szigeten, de azért még így is – a belső állapotoktól és a berendezéstől függően – megérhet úgy 3-400 ezer eurót (90-120 millió forintot) az ingatlan, bár a szakember megjegyezte, hogy a pontos érték meghatározásához látnia kellene a házat kívül és belül is.
Zoom
Fotó: Magyar Krisztián
Ha Mészáros Lőrincéknek éppenséggel nincs idejük elmenni Horvátországba, akkor a 2013-ban vásárolt, tihanyi örökpanorámás nyaralójukban is pihenhetnek, de ha ennyit se akarnak utazni, átmehetnek a Felcsúttal szomszédos Bicskére, ahol már egy körbekerített tava is van a felcsúti milliárdosnak – a partján több impozáns faházzal. S persze ott van az alcsútdobozi vadászházuk is, de akkor sem maradnak kényelem nélkül, ha Felcsúton maradnak, hiszen a Szári úton található a hatalmas villájuk. Milyen kár, hogy nem lehetnek egyszerre ennyi szép helyen.
(Mancs nyomán)
Kapcsolódó: