25 millióért rappelnek Radnóti-verseket egy frissen alapított cég egynapos rendezvényén, amelyet a holokauszt-emlékév keretéből támogat a kormány. E cég egyik tulajdonosa pedig 150 millió forintból rendezhet háromnapos fesztivált Budapesten március végén.

A pályázatleadási határidő előtt négy nappal bejegyzett, 2013 októberében alapított, pécsi székhelyű U-Group Kft. a pályázati pénzt egynapos, „modern” Radnóti-program megrendezésére kapta. Ez a 25 millió forint egyébként akár egy kisebb irodalmi lap éves költségvetése is lehetne. A kormány.hu oldalon megjelent tájékoztatóban ez olvasható a programról: „A Radnóti Live egy olyan, Budapest központjában megrendezendő esemény, mely november 9-én, a Radnóti-emléknapon zajlana. A legmodernebb vizuális és zenei művészeti ágakat bevonva (animáció, graffiti, rap, hiphop) a fiatalság reflektálását mutatná be a holokausztra.” (Ugyanez a cég ugyanabból a keretből további 11 millió forint támogatást is kapott, hogy Kenessey Gyula főszolgabírónak emlékhelyet állítson Sárbogárdon.)
A 2014-es holokauszt-évfordulóhoz kapcsolódó megemlékezésekre a 1688/2013. (IX. 30.) kormányhatározat a „Civil Alap – 2014” keretében másfél milliárd forintot biztosított, „hogy az emlékévet a magyarországi zsidó közösségek, valamint a civil szféra bevonásával megismertessék a társadalommal, és segítsék a szembenézést a történelemmel, valamint ösztönözzék a társadalmi aktivitást”.
A 2013. november 15-i határidőig beérkezett pályázatokból az Országgyűlés L. Simon László vezette kulturális és sajtóbizottsága válogathatta ki, mely pályázatokat terjesztik föl a Miniszterelnöki Hivatalhoz. (De talán Rogán is lobbizott az ügyért, 2006-os cikkünk óta nem titok, hogy szeret fehérgyűlölő nigger rapperek "zenéjére" csápolni - a szerk.)
A Radnóti-esttel nyertes U-Group Kft. tulajdonosa az Ifjúsági Médiakultúráért Alapítvány (IMA) és a campaign.hu Kft. (utóbbi tulajdonosa a U-Group ügyvezetője, Szőke Ádám Szabolcs és Vág András). Az IMA egy óbudai, Szőlő utcai kis panellakásba van bejegyezve. A civil szervezeteket nyilvántartó bírósági weboldal szerint az alapítvány célja, hogy elősegítse „a magyarországi és határon túli felsőoktatási médiában tevékenységet végzők szakmai munkájának fejlődését, továbbá a kábítószer-fogyasztás visszaszorításának elősegítése és az egészséges életmód népszerűsítése a felsőoktatási média segítségével” - olvasható a "Magyar" Narancs cikkében (akiket vagy az zavart, hogy nem az ő testvérük / haverjuk / hitközségük kapta meg ezt a pénzt, vagy már nekik is sok volt a holorap, azért írtak erről az esetről - mi inkább az előbbit valószínűsítjük).
A holobuli ötlete egyébként nem új keletű, a világhálón már évek óta terjed egy ilyen rendezvényre hívogató videó Housewitz (Tanzen Macht Frei) néven, de ezt valószínűleg nem fogják bemutatni a 25 millió forintos összejövetelen:
(Kuruc.info)