Nagy jelentőségű teológiai felfedezés történt: kiderült, hogy Jézus Krisztust kétszer végezték ki. Először kétezer évvel ezelőtt, a Golgotán keresztre feszítették. Másodszor pedig 1943-ban, Auschwitz-Birkenau egyik gázkamrájában ölték meg a gaz nácik. Aki nem hiszi, az szélsőséges, fasiszta és náci.

Jézus Krisztus második, elgázosítás révén történt kivégzéséről a Zsidók Jézusért elnevezésű szervezet alábbi videójából értesülhetünk. „A zsidó, aki meghalt érted” című három perces filmben Jézus Krisztust más zsidókkal együtt a gaz nácik elfogják, majd az auschwitzi koncentrációs táborban egy gázkamrában meggyilkolják.
David Brickner, a Zsidók Jézusért nevű szekta egyik vezetője a következőképpen foglalta össze az „alkotás” mondanivalóját: „A filmben Jézust látjuk, amint másokkal együtt Auschwitz kapujához érkezik, ahol is a zsidókat sorba állítják. Akiket jobbra küldenek, mennek a lágerbe dolgozni – akiket pedig balra irányítanak, mennek a gázkamrába. Amint Jézus a náci parancsnok közelébe ér, látjuk, amint a kezében egy nagy fakeresztet hoz – majd megy ő is a gázkamrába”.
A Zsidók Jézusért elnevezésű szektát Moishe Rosen alapította 1973 szeptemberében – nyilván egészen véletlenül néhány héttel az úgynevezett Jóm Kippur-i háború kitörése előtt, melyet Izrael vívott az arab államok támogatását élvező Szíria és Egyiptom ellen. Napjainkban immár 11 országban terjeszti a tévtanait. Hazánkban is jelen van – Budapest forgalmasabb csomópontjain időnként találkozni lehet a szekta röplapjait osztogató aktivistákkal. A Zsidók a Jézusért követői összeegyeztethetőnek tartják a kereszténységet és a zsidóságot. A szervezet honlapján olvasható tájékoztatóban az alábbi megállapításokat olvassuk: „Mi, Jézusban hívő zsidók, nem mondtunk le a zsidó örökségünkről. Épp ellenkezőleg; aktívan kutatjuk, mit jelent zsidóként élni és követni Jézust. Magunkat zsidóknak és a zsidó közösség tagjainak tekintjük, azonban testvéreink kizárnak bennünket maguk közül, mivel a zsidó barátainknak beszélünk a zsidó Messiásról, Jézusról.”
Perge Ottó - zsidokjezusert.org nyomán