2017. július 23-án (vasárnap) a Vasúttörténeti Park ingyenesen látogatható - hirdeti büszkén a múzeum honlapja.
Mint lelkes vasútmodellező és vasútbarátnak azonnal felcsillant a szemem, de jó, megyünk egyet csavarogni a régi, sokszor százévesnél is öregebb gőzmozdonyok és más járművek közé - írja olvasónk.
De lejjebb olvasva megértette, hogy mi is a nagy jótékonykodás alapja. Nem az a lényeg - mint fogalmaz -, hogy a magyar ember jól érezze magát és kikapcsolódjon! De nem ám! Zsidóék bevontatják a holomesevagont a csarnok 1-re, és szervezett formában indul az emberek hülyítése.
Zoom
A múzeum suta megfogalmazásának ellenére nem egy véletlen egybeesésről van szó: bizony a holokocsi célzottan a mai nap fő attrakciója, erről árulkodik az élősködők menetének honlapja is. A jeles nap híradása - a helyesírási hibák megtartásával - alább olvasható.
Utazó Vagonkiállítás Budapesten
Megújult Vagonkiállításunk a budapesti Vasúttörténeti Parkban fogadja a látogatókat július 23-án 10-18 óra között. Ezen a napon a Parkba ingyenesen lehet belépni.
Alapítványunk 2005 óta utaztatja egyedülálló vándorkiállítását, amely egy korabeli tehervagonban mutatja be a holokauszt magyarországi történéseit. A kiállítás a Kárpát-medence közel száz városában járt már és több mint százezren tekintették meg határokon innen és túl. Több mint tíz év elteltével úgy gondoltuk, hogy tartalmilag és látványban is megújítjuk a vagonkiállítást. Tartalmilag a holokauszt magyarországi történetét bemutató fotók mellett a látogató túlélők összegzéseit is elolvashatja a vagon falán, ugyanakkor a digitális képkeretekben olyan többlet tartalmat is talál, amely jobban segíti a kérdés átgondolását. A magyarországi eseményeket bemutató fotók mellett a holokauszt európai történései is megjelennek, bemutatva napjaink zsidóellenes és rasszista jelenségeit is. A részletes helytörténeti anyagok és az általános ismeretek mellett megjelenő személyes emlékek (elsősorban Schwarcz Sándor élettörténetén keresztül) és a korszellemmel szemben álló nonkomformista embermentők történetei segítenek abban, hogy a látogató felírhassa üzenő falunkra válaszát a „MIT TEHETEK ÉN, HOGY ILYEN MÉG EGYSZER NE ISMÉTLŐDHESSEN MEG? kérdésre.
(Kuruc.info)