Az MLP elnöke szerint, ha külön-külön indulnak a "demokratikus" ellenzéki pártok, az EP-választásokon második lehet a Jobbik, ami szerinte rossz üzenet. Fodor Gábor elhibázottnak tartja a külön indulást, emellett az MLP-nek nincs pénze, ezért sem vesz részt az EP-kampányban.
Több tíz- vagy akár százmilliós kiadást követelne az európai parlamenti kampány, erre nincs pénzünk – jelentette ki Fodor Gábor, a "Magyar" Liberális Párt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
A párt távolmaradásának másik okaként azt jelölte meg, hogy az ellenzéki pártszövetség tagjai külön-külön indulnak. Egyértelművé tette, hogy a módosított választási rendszer miatt szükségszerű volt az összefogás, de szerinte az túl későn született meg, a többi közt ennek tudja be a "kormányváltók" választási vereségét.
Annak, hogy az ellenzéki pártok az európai parlamenti választáson külön-külön indulnak, szerinte az lesz az eredménye, hogy a Fidesz győz, és a második a Jobbik lesz. Ez egy rossz üzenet, ezért kellene összefogni, hogy ez ne következzen be – érvelt Gabriella, aki rossz politikai iránynak tartja a külön indulást.
(Híradó - Kossuth Rádió nyomán)