A Nike üzemeltetési vezetője szerint nincs olyan messze az idő, amikor a 3D-nyomtatásnak hála otthonunkban magunknak tervezzük és gyártjuk cipőinket.
A 3D-nyomtatás már rég nem (csak) ott tart, hogy praktikus háztartási eszközöket gyártsunk magunknak. A technológia elképesztő üzletnek számít, így nem is olyan meglepő, hogy Eric Sprunk, a Nike üzemeltetési vezetője szerint így lehet majd elkészíteni a cipőket is. A világ egyik legnépszerűbb (és 17. legértékesebb) márkájának szakembere a minap azt nyilatkozta, hogy szerinte ez nem a távoli, hanem a közeli jövőben lehet mindennapos, ráadásul nem is kínai üzemekben, hanem otthonainkban.
Zoom
Nike Flyknit
"A Flyknit cipőink is úgy készülnek, hogy van egy fájl, amelyet a számítógép elküld a kötőgépnek, majd egy kész termék jön ki belőle" – mondta Sprunk, aki szerint erre a 3D-nyomtatás is képes lehet, így otthonunkban akár egyedi Nike, vagy más márkájú cipőt is tervezhetünk. Ezt a Massachusettsi Műszaki Egyetem szoftvere is igazolja, ugyanis pofonegyszerűvé tette a 3D-nyomtatott termékek tervezését.
(HVG nyomán)