Néhány éven belül új modellek érkeznek, ők is csatlakoznak a modern fejlesztési irányhoz.
A Volkswagen-botrány óta sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb változás lesz a gigacégnél. Az anyacég mellett a hozzá tartozó márkák is elindultak az új irány felé, elég csak a Porschéra gondolni. A sportautókat gyártó leányvállalat 2015 elején még elzárkózott attól, hogy elektromos autókat gyártson, ehhez képest pedig hol tartunk most.
A napokban egy másik cég, a magyar szívhez a HVG szerint igencsak közelálló Skoda jelentette be, hogy ők is hasonló irányvonalon gondolkodnak. Az Autocar beszámolója szerint a cseheknél 2020-ban debütál majd az első elektromos autó, ami egy SUV lesz, és ami a Volkswagen MEB (Modular Electric Platform) platformjára épül majd. A terv az, hogy egy 480+ km-es hatótávolságú gépet pakoljanak össze, amit 15 perc alatt is fel lehetne tölteni.
A cég első elektromos megoldása minden valószínűség szerint egy plug-in hibrid autó lesz. A rendszer az új Superbben és az új Kodiaqban jelenik majd, mindkettő 2019-től lesz elérhető. Az első, tisztán elektromos meghajtást kapó autót 2020-ra ígérik: ez is SUV lesz, és 500 km-es hatótávval árusítják majd.
A Skoda új, 2025-ig tervező stratégiája egyébként az első, ami elektromos autókkal foglalkozik. A beszámoló szerint a Fabia és az Octavia is megkaphatja majd a MEB platformot.
(HVG nyomán)