Szűts Zoltán médiakutató szerint anyagi korlátai vannak az internet további fejlődésének amellett, hogy megfelelő használattal áldás a technológia megjelenése.
A szakértő az M1-en az első internetes oldal létrejöttének 25. évfordulója alkalmából felidézte, hogy az internet elődjét, az ARPANET-et kutatók és az amerikai hadsereg használta, és unalmas volt, mert senki nem volt online.
Az első nagy fejlődés akkor következett be, amikor megjelent a grafikus felület, később pedig azért lett több internetező, mert azt mondták, ingyenes lesz a tartalom.
A harmadik nagy robbanást a felhasználók számában a web 2.0 hozta meg, amelyben már a felhasználók is készíthettek tartalmakat. Most a mobiltelefonos alkalmazások által jut el egyre több emberhez a szolgáltatás - tette hozzá.
Szűts Zoltán szerint azonban vannak korlátai a fejlődésnek, például a használatához szükséges azonosító számokból, az úgynevezett IP-címekből is újabbakat kellett kiadni, de az is visszafogja a fejlődést, hogy anyagi okokból nem mindenki engedheti meg magának az okostelefont, az internetszolgáltatást.
(MTI nyomán)