A biztonsági szakértő szerint ha a migránsok nem találják meg a számításaikat Európában, radikalizálódni fognak. Földi László arról is beszélt, hogy egymillió "menekült" érkezett Németországba, de csak 300 ezerről tudják, hogy hol van. 700 ezren viszont szabadon kószálnak az országban, s bár a hatóságok nem tudnak róluk, az iszlám biztosan eléri őket.
A hétvégén Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Angela Merkel német kancellár Ankarában tárgyalt, és arról győzködték a törököket, tartsák be az EU-val kötött megállapodást, miközben a törökök „követeléseik” teljesítését sürgették az uniótól.
Legyen a kérdés Törökország NATO-tagsága
Földi László szerint az a legnagyobb gond, hogy az unós vezetők egészen másról alkudoznak Törökországgal, mint kellene. Az egyetlen lehetséges alap a tárgyalásra a török NATO-tagság felfüggesztésének meglebegtetése lehet, ha ugyanis Ankara nem tartja be a tagsággal járó feltételeket, egyszerűen kizárható a katonai szövetségből - tette hozzá.
Szó sincs arról - érvelt Földi -, hogy Ankara bármilyen feltételeket támaszthatna arra hivatkozva, hogy illegális bevándorlás indul Törökországból.
Zoom
Izmir partjainál elfogott "nők és gyerekek" készülhetnek a török hatóságokkal való alkudozásra
„Milyen vízumkényszer-eltörlést akarnak a törökök, amikor azt sem tudják garantálni, hogy csak olyanok szállhassanak fel a hivatalos kompokra, akiknek megfelelő okmányuk és vízumuk van, pedig ez lenne a kötelességük. Arról nem is beszélve, hogy NATO-tagként kötelessége védeni a tagországokat mindenféle megszállással, atrocitással szemben” – fűzte hozzá.
Ankarának mindenhogy jó
A szakértő értékelése szerint az európai vezetés most tehát nagyon súlyosan félreérti a helyzetet, hiszen Törökországnak semmiféle zsarolási pozíciója nem lehet a NATO-tagságon kívül, így ha az EU vezetése mégis tovább alkudozik, odáig juthatunk majd el, hogy „Törökország támadása Európa ellen odáig fajulhat, hogy Ankarának érdekévé válik minél több iszlám vallású ember Európába telepítése, hogy a török befolyás hosszú távon érvényesülhessen. Törökország tehát most abban a kivételes helyzetben van, hogy ha megállapodik az EU-val (vízumkényszer eltörlése, uniós tagság, eurómilliárdok) az is előnyös számára, ha pedig nem jutnak dűlőre, akkor is jól jár, hiszen egyre több muszlim kerülhet Európába ” - magyarázta Földi László.
Nőhet tehát a muszlim hadsereg
„Az öreg kontinensre az elmúlt évben körülbelül másfél millió embere érkezett. Nagy részük azért, hogy jobban éljen, van azonban néhány száz muszlim katona is, akik közül néhány tucatnyian sejtszerű módon élve terrormerényletre készülnek, illetve már követtek is el ilyet” - folytatta.
„Ha azonban a boldogulást keresők végül nem találják meg itt a számításaikat, nem sikerül az "integráció" (nem sikerülhet - a szerk), radikalizálódni fognak, ezres nagyságrenddel nőhet tehát a „muszlim hadsereg” Európában, és százával jelennek meg a terrorsejtek. És még midig csak másfél millió bevándorlóról beszélünk, a másod-, harmadgenerációs muszlimokról, illetve az idénre jósolt 2-3 millió érkezőről még nem is volt szó ” – hangsúlyozta Földi.
Emberi jogi kérdések nincsenek
A (költői) kérdés ezek után már csak az, hogy mindennek tudatában miért nem ebben az irányban tárgyalnak és gondolkodnak az EU és az Egyesült Államok vezetői, miért nem a határok azonnali lezárásáról és az itt lévő, Európa végét jelentő illegális rendszerek felszámolásáról van szó – jelentette ki a szakértő.
Emberi jogi kérdésekről biztos nincs értelme beszélni, hiszen jogok annak járnak, aki a kötelességével kezdi, ám a migránsok illegálisan jöttek, úgy, hogy a határátlépés kötelességét sem tartották be. Németországban egyébként mindössze 300 ezer embert sikerült regisztrálni, a többiekről hivatalosan azt sem tudni, merre kóborolnak, miközben az iszlám erők - köztük Törökország is -, pontosan tudják, hogy lehet őket utolérni, és a befolyásuk alá kényszeríteni.
Ki a NATO-ból Törökországgal!
A megoldás, a képlet Földi szerint ezek után nagyon egyszerű, csak bátorság kell hozzá. Az unió külső határvédelmét koordinálni hivatott Frontexnek látnivalóan már semmiféle jelentősége nincs, Törökországot ezért azonnal ki kell zárni a NATO-ból, és a NATO-csapatok innentől kezdve a török partoknál járőrözve védhetnék Európát az illegális bevándorlóktól – összegezte a teendőket a biztonságpolitikai szakértő az M1 reggeli műsorában.