Egy Belgrádba tartó gyorsvonaton fogták el és a kelebiai határállomásnál szállították le a szerelvényről azt az afgán férfit, aki még augusztus 30-án Németországban megfojtotta a feleségét - közölte a közmédia.
A gyilkosság a Szászország tartományban lévő Hoyerswerda város egyik munkásszállóján történt. Az eddigi adatok szerint a 32 éves afgán férfi veszekedett a feleségével, majd fojtogatni kezdte, amit csak akkor hagyott abba, amikor a nő holtan esett össze. A gyilkosság után magához vette négy kiskorú gyermekét, és elmenekült a helyszínről.
A férfi a gyerekekkel Ausztria felől érkezett Magyarországra, és Belgrádba utaztak tovább. Kelebiánál a rendőrök igazoltatták, és mivel nem volt náluk semmilyen papír, leszállították őket a vonatról.
A Híradó információi szerint a férfi személyazonosságának ellenőrzése érdekében a Terrorelhárítási Központ felvette a kapcsolatot a Frontex Európai Határőrizeti Ügynökséggel, ahonnan jelezték, hogy a férfit már keresik a német rendőrök.
A Németországban kiadott elfogatóparancs alapján a Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte a férfi átadási letartóztatását.
Póta Péter, a törvényszék szóvivője közölte, az afgán férfit a német rendőrség emberölés miatt gyanúsítottként akarja kihallgatni. Négy kiskorú gyermekét a fóti gyermekvárosban helyezték el.
(MTI)