Több mint háromszáz bevándorlót csempészett Magyarországról nyugat-európai államokba öt szlovák férfi. A migránsokat átalakított benzintartályokba bújtatták, így próbálták átverni a biztonsági szerveket.
Zoom
Öt embercsempészt tartóztatott le a szlovák rendőrség péntek éjjel. A rajtaütéssorozatban magyar és szlovák tisztek csaptak le olyan embercsempészekre, akik Németországba és Olaszországba készülő migránsokat próbáltak kijuttatni Magyarországról.
A Reuters megszerezte a rendőrségi felvételeket, mikor a tisztek belenéznek az egyik bérelt jármű benzintartályába, és egy hálófülkét találnak, melyben egy bevándorló kuporog.
A nyomozók kiderítették, hogy a pakisztáni, szíriai és afgán bevándorlók fejenként 500 és 1000 euró közötti összeget fizettek az illegális fuvarért.
Zoom
Az embercsempészek átalakították a bérelt szlovák és cseh autókölcsönzők járműveit. A migránsokat bebújtatták a hálófülkévé alakított benzintartályokba, ahova pokrócot, párnát, vizet és ennivalót is bevihettek magukkal, majd elindították a kocsikat a magyar-szlovák határ felé.
A magyar határnál mégis lebuktak.
Még nem lehet tudni, hogy egy tartályba hány migránst zsúfoltak be az embercsempészek, de a rendőrség már kiderítette, hogy legalább 300 bevándorló jutott át nyugati országokba ilyen módon.
(Híradó)