Öt ember, köztük négy rendőr megsérült, miután nagyjából száz "fiatal" támadt a rendőrökre a londoni Stratford városzrészben, a Westfield bevásárlóközpontnál – számolt be az Evening Standard. A félrevezető polkorrekt szóhasználat ellenére természetesen nyilvánvaló, hogy nem az életkor, hanem a származás volt itt a döntő tényező...
 A rendőrség egy rablásról szóló bejelentés miatt vonult ki a bevásárlóközpont mellett található Stratford buszállomásra, ahol "ellenséges tömeggel találták magukat szemben".
Az esetről készült felvételen látható, amint a rendőrök őrizetbe veszik a gyanúsítottat, majd a tömeg üldözőbe veszi őket. "Körülbelül száz ember palackokkal és petárdákkal dobálta a rendőröket" – közölte a Scotland Yard. Négy tiszt kisebb sérüléseket szenvedett, egy nő pedig akkor sérült meg, amikor legurult a lépcsőn a zűrzavarban.
A rendőrség három embert letartóztatott, egyet rablás, kettőt pedig tiltott fegyverbirtoklás gyanújával. A Met műveleti csoportjának Twitterén később közzétett egy képet egy vadászkésről, amellyel az egyik férfi támadt a rendőrökre a szombati incidens során.
Az esettől mindössze fél mérföldnyire pénteken halálosan megkéseltek egy 40 év körüli férfit. A rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai hívták a helyszínre. A férfit mintegy 20 perccel később a helyszínen halottnak nyilvánították. Letartóztatás nem történt. Az eset négy napon belül a negyedik gyilkosság volt Londonban.
(Mandiner korrigálva)