Olvasóinkat kérjük, most tartsák vissza lélegzetüket, nehogy a meghökkenés kiváltotta légpauza váratlanul érje őket. Ugyanis „hazánkfia” Ronald S. Lauder nekiment a zsidók fellegvárának tartott hollywoodi „álomgyárnak”. Biza!
Zoom
Megnyugodhat: Orbán részéről nem fenyegeti semmiféle bojkott
Sukoró Don Quijotéja kedden belemászott Danny Gloverbe és egy köré csoportosuló filmsztárba, amikért Izrael totális kulturális bojkottját hirdették meg. Úgy látszik, már Hollywoodban is leesett a tantusz, hogy nem kóser 6 éves palesztin lánykák koponyáját átlőni.
Lauder azt írta tiltakozásában, hogy „itt az ideje Hollywoodban azoknak a színészeknek, producereknek és másoknak felemelniük a hangjukat azok ellen, akik saját soraikban démonizálják Izraelt, és így Amerikában és azon túl az antiszemitizmus lángját élesztik”.
Az apropót az adta, hogy Gloverék le akarják mondani az Amerikai forradalmár tel-avivi bemutatóját.
Lassan e közben az a nézet kezd terjedni a világban, hogy sárga csillaggal kellene megjelölni mindazokat, akik Izrael több évtizede tartó etnikai tisztogatását támogatják. Véleményünk szerint a csillagot intézményekre is ki kell rakni, így a Klubrádióra, az Index, a 168 Óra, az Origó, a Népszava és társai szerkesztőségeire.
Szalonna János