2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Reuters: Venezuelába érkezett az orosz légierő egyik repülőgépe22:21 Az atomalkuban vállalt kötelezettségei betartására szólította fel Teheránt több európai ország22:12 Putyin jövő év végéig meghosszabbította az élelmiszer-embargót21:43 A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"21:20 Előválasztási bohózat: nem válogatnak az eszközökben a "demokraták"21:05 Hétszeres életfogytiglanra ítélték Ciprus első sorozatgyilkosát20:44 Üvöltve kergette ki a "nem megfelelő állapotban lévő" pópa a kórust és a közönséget a székesfehérvári szerb ortodox templomból20:04 Emlékoszlopot állítottak a Ludovika ellenforradalmi felkelésének évfordulója alkalmából19:55 Trump még a perzsa ajatollah ellen is hozott szankciót19:27 Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben18:45 Kurz már nem zárja ki az újabb koalíció lehetőségét az FPÖ-vel18:40 Isonzó emlékére18:28 Merényletet tervezett egy férfi a brüsszeli amerikai nagykövetség ellen18:15 Összeütközött két német harci repülőgép17:55 Elkezdődött a Czeglédy-ügy tárgyalása Szegeden
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld ::

Szórakoztató: az egyik ENSZ-szervezet legújabb ötletei a drogosok, buzik és kurvák védelmében

Reklám

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) kiadta ajánálásait, hogyan lehetne csökkenteni a HIV terjedésését.
A WHO az egész bolygón figyelemmel kíséri a különböző járványokat és azok kitörési esélyeit. A szervezet szerint azzal lehetne a legtöbbet tenni a HIV terjedésének megállításáért, ha a prostitúciót és a drogokat sem büntetnék többé – idézi az io9.
A "fejlett világban" a HIV a biztonságos szexszel és gyógyszerekkel jól kontrollálható, ám nem mindenki engedheti meg magának még a védekezés legegyszerűbb formáit sem. A világ szegényebb területein a HIV járványként terjed. A WHO megpróbálja azonosítani a legfertőzöttebb területeket, és ott próbálja meg lelassítani a vírus terjedését, ahol a legtöbb a beteg.
Az új tanulmány a legfertőzöttebb területek vizsgálata során arra jutott, hogy a HIV azokban a populációkban terjedt el leginkább, ahol a férfiak férfiakkal közösülnek, valamint magas a HIV fertőzöttek aránya a "transznemű emberek", az intravénás droghasználók, a prostituáltak és bizonyos kamaszok között is.
Ezek a csoportok a világ több részén is illegalitásban, megbélyegezve kénytelenek leélni életüket. Emiatt nem mernek orvoshoz sem menni a betegek, mert attól félnek hogy az orvosok feljelentik őket, és börtönbe kerülnek ferde hajlamaikért vagy prostitúció miatt. A fiatalkorúaknak pedig sok országban szülői engedélyhez kötött a születésszabályozási eszközök használata vagy akár az orvosi ellátás is. Ők attól félnek, hogy az orvosok szólnak a szüleiknek.
Ha a népesség egy jelentős része nem mer orvoshoz fordulni, mert fél, hogy börtönbe kerülhet, akkor nem fogja betartani a biztonságos szexre vagy a tiszta tűhasználatra vonatkozó orvosi utasításokat sem. Vagy nem tudják, hogyan lehetne csökkenteni a kockázatokat, vagy pedig nem jutnak hozzá a szükséges eszközökhöz.
Éppen ezért a WHO arra szólítja fel az érintett országokat, hogy hagyjanak fel a prostitúció, a homoszexualitás, a "transznemű emberek" és a droghasználók hatósági üldözésével: így ugyanis mindenki hozzájuthatna a szükséges védelemhez és orvosi ellátáshoz.
(VS korrigálva)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready