Dirk Müller, a neves német közgazdász, újságíró és börzeszakértő, akit a német nézők remek áttekintő gazdasági televíziós műsorai miatt Mr. DAX-nak neveznek, kijelentette, hogy nem Németországnak és Európának kell kifizetnie az USA világuralomra törő álmainak számláját.

Dirk Müller
„Ha egyszer az USA behúzta Ukrajnát a csőbe, legalább annyit megtehet, hogy kifizeti az oroszok felé való gáztartozást” – jelentette ki műsorában. Németország üzletemberei, ahogy eddig, úgy ezután is jó üzleteket akarnak kötni az oroszokkal, és nem gazdasági vagy akár katonai konfrontációban tönkretenni egymást” - jelentette ki.
Soros György javaslatára, melynek értelmében húszmilliárd eurós pénzügyi és közvetlen katonai támogatást kellene kapnia Ukrajnának Európától, így reagált Dirk Müller: „Miért én fizessem meg az USA világuralomról szőtt álmainak számláját? Fizessék meg ők maguk! Belerángatták Ukrajnát, Európát, Oroszországot kisded geopolitikai játékaikba, most pedig már szeretnék Ukrajnát a NATO-ban látni.
Óriási pimaszság Soros úr kijelentése a pénzügyi és katonai segítségről, köszönjük szépen az ilyen jótanácsokat, nem hiszem, hogy a német üzletemberek magukévá teszik ezt az ostoba és szemtelen ötletet. Ők továbbra is keresik a megoldást, hogyan tudnák megőrizni Oroszországgal az évtizedek alatt hatalmas költségekkel felépített jó kapcsolatokat és üzleteket.”
(Olvasónktól)