Ugyan miféle szélsőséges vagy annak nevezett szervezetnek lenne esélye a zsidók ellen nyerni, ha nem egy magyarellenesnek, és hol máshol, ha nem az oláh fővárosban? Bár tippünk sajnos lenne még.

A Vasgárda örökségét nyíltan vállaló és ápoló oláh szervezet saját és elnökének Facebook-oldalán (mert nekik ugye az is lehet) számol be a diadalukról. Az alábbiakban magyarul közüljük a bocskoros győzelmi jelentést:
Zoom
Zoom
Egy megnyert csata. Végleges bírói határozattal még egyszer bebizonyosodik, hogy a Legionárius Mozgalom legális, törvényes keretek között működik, és a klasszikus jelképei is mint a: "Vasgárda" zöld lobogó, a légiós egyenruha: zöld ing és az átlós szíj, és a légiós tisztelgés (karlendítés - a szerk.) sem ütköznek törvénybe. Másfél évvel ezelőtt a Romániai Eli Wiesel Holokausztkutató Intézet Alexandru Florian igazgató által panaszt nyújtott be a Legionárius Mozgalom bukaresti székházán lévő jelképek miatt. Majd rám is kiterjesztette a feljelentést, mert az Eli Wiesel székház előtt, valamint a Központi Főügyészség előtt is pózoltam legionárius egyenruhában legionárius tisztelgéssel, és összességében legionárius, azaz fasiszta tevékenységet folytatok, xenofóbia stb.
Zoom
Végezetül: az ügyben eljáró ügyész és az 1. kerületi Bukaresti Főügyészség úgy határozott, hogy nem folytat le ellenem eljárást. Továbbá a bíróság elutasította az "Eli Wiesel" Intézet által benyújtott keresetet, mert megalapozatlannak találta. A hatósági határozat végleges. Nemsokára további részletekkel is szolgálok.

Alexandru Florian
(Kuruc.info)