2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Reuters: Venezuelába érkezett az orosz légierő egyik repülőgépe22:21 Az atomalkuban vállalt kötelezettségei betartására szólította fel Teheránt több európai ország22:12 Putyin jövő év végéig meghosszabbította az élelmiszer-embargót21:43 A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"21:20 Előválasztási bohózat: nem válogatnak az eszközökben a "demokraták"21:05 Hétszeres életfogytiglanra ítélték Ciprus első sorozatgyilkosát20:44 Üvöltve kergette ki a "nem megfelelő állapotban lévő" pópa a kórust és a közönséget a székesfehérvári szerb ortodox templomból20:04 Emlékoszlopot állítottak a Ludovika ellenforradalmi felkelésének évfordulója alkalmából19:55 Trump még a perzsa ajatollah ellen is hozott szankciót19:27 Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben18:45 Kurz már nem zárja ki az újabb koalíció lehetőségét az FPÖ-vel18:40 Isonzó emlékére18:28 Merényletet tervezett egy férfi a brüsszeli amerikai nagykövetség ellen18:15 Összeütközött két német harci repülőgép17:55 Elkezdődött a Czeglédy-ügy tárgyalása Szegeden
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Egy világhírű fényképükről beismerték a zsidók, hogy hamisítvány - néhány évszázad, és a többiről is kiderül

Reklám

1993-ban született az a fénykép, amely egy egymást átkaroló izraeli és palesztin kisfiút ábrázol. Most derült csak ki, hogy számtalan holokamu-fényképhez és -történethez hasonlóan ez sem igazi.
Két kisfiú, egyik palesztin kendőben, kafijjában, a másik kipában látható hátulról azon a felvételen, amely 1993-ban, pár hónappal az oslói béketárgyalások után született, és amely bejárta az egész világot. Az egymás vállát átkaroló, jeruzsálemi háttér előtt látható két kisgyerek a megvalósulni azóta sem tudó "palesztin-zsidó" megbékélés szimbólumává vált.
Zoom
Aztán most a Háárec című izraeli lap megírta, hogy a dolog így sosem történt meg, pontosabban beállított fotóról van szó, amelyen mindkét kissrácot egy-egy izraeli fiú testesítette meg. Az amerikai zsidó fotóriporternő, Ricki Rosen azt mondta, képe "pusztán azt szimbolizálja, hogy minek kellett volna történnie".

A lap interjút készített a két izraeli szereplővel, akik egyébként is jó barátok voltak, és mára felnőtt, 32 és 33 éves férfiak lettek. Kiderül az anyagból, hogy a kafijját a fotóriporter eredetileg magának vette "önvédelemből", azaz a palesztinok megtévesztésére: amikor Gázából tudósított az első intifáda alatt, a műszerfalon tartotta, hogy ne érje támadás a kocsiját.
Aztán a fotózás alkalmával elővette, és rátette az akkor 12 éves Zemer Alonira, és azt kérte tőle, illetve társától, Zvi Saphirótól, hogy csak beszélgessenek, az eközben ellőtt számtalan fotó egyike lett a világhírű fotó.
Zoom
Balról a kipás, jobbról a kafijjás
(Háárec - HVG nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready