A Hearts of Iron 4-ben Adolf Hitler is irányítható lesz, így átírhatjuk a történelmet - adja hírül az Sg.hu.
Zoom
Viszonylag kevesen merték még meglépni, hogy egy stratégiai játékban magát a Führert is irányíthassuk. A Paradox Development Studio azonban a Hearts of Iron sorozat negyedik részében "felvállalja ezt a kockázatot", és már a bemutatott változatban is a történelem egyik legismertebb figuráját vezethettük.
Zoom
A játék a '30-as évek közepétől adja át az irányítást, és így nem csupán a világháború ideje alatti eseményeket tudhatjuk le benne, hanem Hitler politikai színre lépésének első pillanatától vezethetjük a Führert és embereit, a Hearts of Iron 4 pedig kiváló terep erre. A franchise (és testvér-sorozatai, a Victoria, az Europa Universalis és a Crusader Kings) kellő mélységben mutatja be a politika, diplomácia és a társadalom kapcsolatait.
A Hearts of Iron 4 éppen olyan kellemes szórakozást nyújt majd, mint elődei. Ehhez persze az kell, hogy megszokjuk és megismerjük (ez persze a kezdőknek szól) a különböző menürendszerek alpontjait, és gyorsan tudjuk is alkalmazni azokat (szerencsére van Szünet gomb, így néha fellélegezhetünk).
A grafika pofásabb lett, de a Hearts of Iron tekintetében inkább az összetettségen van a hangsúly. Ezzel pedig ezúttal sem lesz gond. Természetesen Hitler mellett más nemzeteket is irányíthatunk, de a bemutatón a Paradox most egyértelműen a Führer figurájára helyezte a hangsúlyt. A program még nem kapott megjelenési dátumot, de ennek ellenére várjuk, hogy kicsit átírjuk a történelmet - olvasható a kedvcsinálóban.