Újabban az Apple sokat tett azért, hogy megutáltassa magát. Immár jó pár éve a legnagyobb támogatója a különféle köcsögmozgalmaknak, szinte nincs olyan nap, amikor ne jönne arról hír, hogy a bevallottan homokos vezérigazgató, Tim Cook ne írt volna alá valami LMBT-nyilatkozatot, vagy ne adott volna ki valami "sokszínűségi", meg "mi a legmesszebb menőkig figyelünk minden egyes kisebbség reprezentálására" közleményt, vagy hogy a cég ne arra pazarolja a mérnökóráit, hogy, ahogy az pár napja történt, a smiley-jait "szivárványosítsa", ahelyett, hogy például a készülékeik, szoftvereik hibáit, hiányosságait javítanák.
Nekik sokkal fontosabb a polkorrekt ideológia terjesztésére fordítani az idejüket, mint az, hogy a készülékeikért irdatlan pénzeket kiadó vásárlóikat a legjobb tudásuk szerint, minden erejükkel és idejükkel támogassák.
Legújabb, tegnapi dobásuk az volt, hogy mindennemű változtatások nélkül átengedtek az alkalmazásboltjukba (AppStore) egy olyan "játékot", amelybe Hitlert, illetve úgy általában "arab terrorista diktátorokat" lehet verni / nyilakkal dobálni / lőni. A játéknak már a címe is finoman szólva rossz ízlésre vall: "Üsd a diktátort! – Mókás kínzási játék" (Beat the Dictator - Funny Torture Game). Ahogy azt még a nyugati, az esettel foglalkozó játék-szaksajtó is kiemelte, a szadizmus soha nem lehet "mókás", még akkor sem, ha olyanok ellen irányul, mint a Führer.
Zoom
Itt is tetten érhető a cég (ahogy általában a Nyugat) kettős mércéje: miközben Hitlerrel és a csúnya arab diktátorokkal szabad "szadizni", addig másokkal nem. Immár pár hónapja ugyanis a cég folyamatosan visszautasít minden olyan játékot, amely (eredetileg) ugyanúgy fegyvereket ábrázolt volna az alkalmazásboltos képein, mint ahogy azt ezen játék teszi. Érdekes, ott gond a fegyver, itt viszont, ahol többek között a buzik ellenségeit kell ütni/lőni, nem. Ki érti ezt...
(Olvasónktól)