A European Jews Association nevű szervezet igazgatója, a korábban a zsidóság felfegyverzését követelő Menachem Margolin rabbi bejelentette: új kampányt indít az antiszemitizmus ellen, melynek jegyében a "nem zsidókat" is arra fogják ösztönözni, hogy jól látható módon viseljenek zsidó szimbólumokat. Ily módon fejeznék ki a "nem zsidó jóérzésű emberek” szolidaritásukat a szegény, üldözött zsidókkal.

Menachem Margolin
Hogy menyire elviselhetetlen a zsidók élete még Európa "liberális mintaországában”, Hollandiában is, arról az ország főrabbija, Benjamin Jacobs egy minapi interjúja is bizonyíték. A rabbi a Jerusalem Post című lapnak adott interjújában feltárta a szörnyű valóságot: manapság őt és fajtársait gyakran nevezik koszos zsidónak. Mint mondta, negyven évvel ezelőtt jött Hollandiába, de az elmúlt évtizedekben sohasem fordult elő, hogy "pusztán származása miatt” koszos zsidónak csúfolják vagy "elátkozzák”. Ma azonban az ilyesmi gyakran megtörténik – panaszolta a 30 ezer fős hollandiai zsidó közösség vezetője. A rabbi elárulta azt is, hogy őt személyesen is illették már a "koszos” jelzővel, sőt, különböző "dolgokat” is dobáltak az ablakára, egyszer pedig egy autóval szándékosan majdnem elütötték. "Azonban, Istennek hála, a kormányzat nagyon jól és baráti módon véd meg minket” – tette hozzá a sokat szenvedett kiválasztott.

Benjamin Jacobs
A Jerusalem Post kommentárjából kiderül, hogy sok zsidónak kell hasonló borzalmakat elszenvednie Hollandiában. Ezért aztán szegények kénytelenek elrejteni "identitásukat”, nehogy bántalmazzák őket.
Jacobs rabbi szerint azonban a rejtőzködés nem helyes: "Válaszunk csak az lehet, hogy meg kell maradnunk láthatóan zsidónak. Viselni kell az utcán is a kipát, nem pedig egy baseball-sapkát. Viseljük a Dávid-csillagot, vagy bármilyen más módon nyilvánítsuk ki, hogy zsidók vagyunk!” – tanácsolta a rabbi.
Csakhogy vannak zsidó vezetők, akik még erőteljesebb kiállást sürgetnek. Menachem Margolin, a European Jews Association igazgatója - aki korábban a zsidóság felfegyverzését is követelte - bejelentette: szervezete kampányt indít azzal a céllal, hogy "a lehető legtöbb nem zsidó is viseljen zsidó szimbólumokat, így mutatva ki szolidaritásukat, valamint azt, hogy ők annak a csendes többségnek a részei, amelyik nem antiszemita”.
Zoom
Menachem Margolin - Áder illusztris vendégseregének balszélső tagja
Jacobs rabbi is el van ragadtatva fajtársa ötletétől: "Hálás vagyok, hogy a European Jews Association elindította ezt a kampányt” – jelentette ki. Mint mondta, az akció megmutatja majd a világnak, hogy a zsidók "nem félnek, és nem fogadják el, hogy bujkálniuk és zsidó identitásukat rejtegetniük kell” – fejtegette a hollandiai főrabbi.
A zsidóknak "természetesen" semmi közük hozzá, de tény, hogy Hollandiában a liberalizmus alapos pusztítást végzett: a lakosság mindössze 39%-a azonosítja magát valamely "bevett felekezettel”, egy 2010-es közvélemény-kutatás adatai szerint pedig 6%-nál is kevesebb a rendszeresen templomba járó hívek számaránya. Hollandia lakói jól élnek ugyan, de a hagyományos erkölcsi rend és a kereszténység összeomlott, a nemzeti tudat elhomályosult, a multikulti pedig virágzik.
A zsidók tehát éppenséggel remekül érezhetnék magukat, azonban valamilyen rejtélyes oknál fogva, ebben a "liberális Paradicsomban” is felütötte a fejét az antiszemitizmus. Nem is oly rég például az Utrecht FC futballklub szurkolói az alábbi antiszemita rigmusokat skandálták, amikor csapatuk a zsidósághoz hagyományosan erősen kötődő Ajax együttesével csapott össze: "Az én apám kommandós, anyám SS-tag volt, együtt égettek zsidókat, mert ők égnek a legjobban”, valamint "Hamász, Hamász, zsidók, irány a gáz!” Az Utrecht FC vezetői ugyan ígéretet tettek az idézett szörnyűséges szövegeket hangoztató gaz nácik azonosítására, azonban a klub vizsgálatának eredményeiről még semmit nem lehet tudni.
Perge Ottó - JPost nyomán