A legtöbb ember több szolgáltatáshoz is ugyanazt a felhasználónév-jelszó párost használja, ami "komoly biztonsági kockázatot jelent" a chiprendszer támogatói szerint. Jonathan LeBlanc, a PayPal egyik fejlesztésért felelős nemzetközi vezetője "megnyugtat": a jövőben már nem kell aggódnunk ezek feltörése miatt, a következő évtizedekben ugyanis nem jelszavakkal, ujjlenyomattal vagy retinával azonosíthatjuk magunkat, hanem olyan eszközökkel, melyeket az emberi testbe beültetve, befecskendezve vagy lenyelve a test különböző adataival azonosítja a felhasználót.

“Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” Jel. 13:16-17LeBlanc több amerikai és európai biztonsági konferencián is előadást tartott Kill all Passwords címmel, mellyel a jelszavak végleges eltörlésére utal. A PayPal szakembere szerint a jövőt az emberi testbe integrált készülékek jelentik, amelyek a vénát vagy a szívverést használják azonosításra, ugyanakkor a The Wall Street Journalnak beszélt agyba ültethető, valamint lenyelhető eszközökről is. LeBlanc úgy véli, egy bőr alá beültetett, EKG-érzékelővel is ellátott chip mindenki számára egyedi azonosítást jelentene, míg a lenyelhető kapszulák például a vércukorszintet figyelve lennének képesek ugyanerre.
A PayPal már dolgozik a vonatkozó technológiákon, a cég saját bevallása szerint azért, hogy az ilyen irányú kutatások élén álljanak, ám ennél minden bizonnyal többről van szó, ha pedig alkalmazhatók lesznek az eszközök, jó eséllyel az első között fogják használni azokat.
(HVG nyomán)