Dunakeszin ismeretlenek kihúztak és elvittek a helyszínről egy nemrégiben kiültetett facsemetét. A "súlyos antiszemita incidensről" szóló izraeli fölhajtásról nem is számoltunk volna be, ha a "hír" nem köszönt volna vissza legalább négy izraeli sajtókiadvány oldalairól. A világrengető hír forrása a magyar nyelvvel is hadilábon álló Dunakeszi Hírhatár című hírportál. Senki nem tudja, hogy a facsemetét milyen meggondolásból húzta ki és vitte magával az elkövető, de Izraelben máris a Jobbikról cikkeznek.
Nyugat-Európában halálos merényleteket követnek el zsidók ellen, miközben nálunk a pártunk és kormányunk által kitartott egyik zsidó egylet fölmérése szerint az elmúlt esztendőben jelentős mértékben csökkent a nem is olyan régen még "egyre fokozódó" antiszemitizmus. Ám, ha nincs baj, akkor Izraelben a hazai libsi sajtó híreire támaszkodva kreálnak antiszemitizmust, s a Jobbikot akkor is fölemlegetik, ha annak semmi köze nincs a legújabb vélt vagy valós történéshez.
Zoom
A ciprusfenyő a kiültetése után (Fotó: Dunakeszi Hírhatár)
Dunakeszin "antiszemiták" kihúztak egy facsemetét, amelyet alig néhány nappal korábban ültettek el az "Allegró városból" (később megtudtuk, hogy valójában Alag városrészről van szó - H. J.) deportált zsidók emlékére, olvasható az izraeli kormány és a Zsidó Ügynökség által finanszírozott Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma című izraeli heccportálon. A világrengető hírt aztán átvette több izraeli hírportál is, miközben egyáltalán nem biztos, hogy milyen szándékkal húzták ki és vitték el a helyszínről a közel egy méter magas cipruscsemetét. (Szerény véleményünk szerint, aki az Alagról elhurcolt zsidók emlékét megörökítő facsemete kiültetése ellen ilyen látványosan kíván tiltakozni, az kirántja a földből a csemetét, és a helyszínen hagyja, de nem viszi magával - H. J.) Mindenesetre érdekes, hogy a kihúzott facsemete köré fehér kövekből kirakott kör és az elhelyezett koszorú érintetlen maradt...

A ciprusfenyő hűlt helye (Fotó: Dunakeszi Hírhatár)
A világrengető hír forrása a Dunakeszi Hírhatár nevű, híreiből, cikkeiből ítélve a magyar nemzeti oldallal hadilábon álló helyi hírportál, amelynek neve a fentebb említett héber hírportálon hivatkozásként föl is van tüntetve. A dunakeszi hírportál azonban nem csak a nemzeti oldallal áll hadilábon, hanem egyik legfontosabb "munkaeszközével", a magyar nyelvvel is. "Meggyalázták a holokauszt emlékművet Dunakeszin", írja főcímben a hírportál. Először is, önmagában egy kiültetett facsemete nem emlékmű, hanem legfeljebb emlékfa. De ha már annyira ragaszkodnak az emlékműhöz, akkor így kellett volna írni: holokauszt-emlékmű. Az alcím pedig stilisztikai zavarról is árulkodik: "Egy hét sem telt el és máris ellopták a holokauszt emlékére állított fát". Nos, a karácsonyfát állítják, míg a facsemetét a helyes magyar beszédnek megfelelően - ültetik. Érdekesek a dunakeszi hírportál cikke után olvasható, moderált, ezért kizárólag egy bizonyos véleményt megjelenítő kommentek is.
De hogy mi köze van a Dunakeszin eltűnt facsemetének a Jobbikhoz, azt megtudhatjuk a hírt átvevő 'Áruc 7 című hírportál záróbekezdéséből: "Két hónappal ezelőtt a magyarországi zsidó közösségben nagy vihart kavart az, hogy a szélsőjobboldali Jobbik Párt (sic!) egyik politikusa nem volt hajlandó egyperces néma felállással fejet hajtani az egykori főrabbi emléke előtt. A Mazsihisz éles hangú elítélő nyilatkozatban ítélte el a Budapesti Közgyűlésben (sic!) a Jobbikot képviselő Benke László cselekedetét, sőt azt is követelte a politikustól, hogy adja vissza a képviselői mandátumát".
S hogy Benke László, Budapest XIII. kerületi önkormányzati képviselőnek mi köze van a dunakeszi cipruscsemetéhez, azt döntse el az olvasó, vagy legközelebb megírja a magyar nyelvvel hadilábon álló Dunakeszi Hírhatár.
Hering J. - Kuruc.info