Egymillió forintra perli Pálffy István Novák Elődöt, mert egy Facebook-bejegyzésében Piálffynak becézte, és azt írta róla, hogy bűzlött az alkoholtól a Parlamentben.

A jobbikos képviselő 2013. novemberi bejegyzésében részletesen kifejtette, hogy rajta kívül egy MSZP-s politikus is szóvá tette Pálffy zavart viselkedését, mire a képviselő beszéde közben odament hozzá, s, félbeszakítva a felszólalását, kezet nyújtott neki, majd Nyikos Lászlóhoz is odament, ezt követően pedig távozott.
Pálffy az eset után közölte: mindenkit beperel becsületsértésért és rágalmazásért, aki azt állította róla, hogy ittas volt.
A Budakörnyéki bíróságon csütörtök délelőtt tartották a harmadik tárgyalást. A zárt meghallgatás után a bírósági folyosón váltott néhány szót egymással a két pereskedő fél, ám ezt követően érdemben csak Novák és ügyvédje, Kummer Ákos, illetve a tanúként beidézett Szilágyi György képviselő nyilatkozott.
Zoom
– Nem tudok, és nem is kívánok ezzel kapcsolatban semmit sem mondani – közölte Pálffy, majd sarkon fordult, és ügyvédjével együtt távozott.
 Novák Elődtől azonban a jelen lévő blikkes újságírónak sikerült megtudnia, mennyi az annyi, azaz mennyire perli a volt híradós.
– Ez volt a harmadik tárgyalás. A bíró kötelezett mind a kettőnket, hogy jelenjünk meg. Pálffy egymilliót követel, plusz a kamatokat. Én szerintem megállja tényállításként a kijelentésem. És ez az erről készült videón is látszik – mondta Novák Előd.
– A tanúként meghallgatott Szilágyi György álláspontunk szerint alátámasztotta Novák Előd állításait. Június végén lesz a következő tárgyalás, ahol várhatóan már ítélet is születik. Határozottan úgy gondolom, hogy a felperes keresete megalapozatlan. Nem gondolom, hogy elvárható lenne, hogy egy alkoholszonda bizonyosságával támassza alá Novák az igazát – mondta a jobbikos képviselő ügyvédje, Kummer Ákos.
A Jobbik-alelnök szóban forgó Facebook-bejegyzése:
 
Piálffy István bűzlött az alkoholtól a Parlamentben, az alábbi videón láthatóan két, a közelében ülő képviselőtársa is...
Posted by Novák Előd on 2013. november 6.
A tanúként beidézett Szilágyi elmondta, mit nyilatkozott az ülésteremben:
– Megerősítettem a bíróság előtt, hogy az ominózus napon az ominózus pillanatban Pálffy István a véleményem szerint "furcsán viselkedett" – mondta Szilágyi, hozzátéve: nem tartja jó ötletnek, hogy alkoholt lehet venni a parlamenti büfében, és azt sem, hogy a politikusok a diplomáciai ebédeken alkoholt fogyasztanak.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó: