A fenét. A címben idézett szófordulatokat éppen annak érzékeltetésére használta, hogy mennyire hihetetlenül rendben van itt minden, ő még hálás is nekik. Alább olvasható az MTI híre.
Zoom
Nincs provokatív magatartás, ez a jó együttélés, a békés, nyugodt állapot...
Valóban tisztelet jár nekik
Orbán Viktor egy debreceni sajtótájékoztatón azt mondta, hálás a homoszexuálisok közösségének, hogy nem azt provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie, és pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretne.
Az érintettek Magyarországon biztonságban vannak, megkapják az őket megillető tiszteletet, és a külföldiek sem érzik ebből a szempontból veszélyes városnak Budapestet – válaszolta Orbán Viktor az Index kérdésére egy debreceni sajtótájékoztatón.
A portál arra volt kíváncsi, a miniszterelnöknek mi a véleménye a nagykövetségek által is támogatott homofóbia-ellenes kampányról.
Orbán Viktor a válaszában fontosnak nevezte a jó együttélést, megjegyezve: ha bármelyik irányba elmozdulna ez a rendszert, akkor a mostani békés, nyugodt egyensúly-állapot megszűnne. Ez senkinek nem érdeke – tette hozzá.
Frissítés: a deviáns buzik olyanok, mint a cigányok és a zsidók: aki benyal nekik, további támadásokra számíthat (és persze meg is érdemli)
Magyarországon élő (tehát nem magyar, csak Magyarországon élő - a szerk.) LMBTQ emberekként (szemét kirekesztők, lehagytátok az I-t a végéről!) mi nem vagyunk hálásak Orbán Viktornak.
Az a politikus, aki a mai magyarországi LMBTQ helyzetet "békés, nyugodt, egyensúlyi állapotnak" nevezi, az tudatosan figyelmen kívül hagyja több százezer ember mindennapi élményét elnyomásról, zaklatásról, rejtőzködésről. A homofóbia és transzfóbia (mert már ilyen is van) elleni fellépésnek nem viccelődésre kéne csábítania, hanem cselekvésre!
Az ilyen és hasonló politikai állásfoglalások miatt is rendezzük meg július 11-én a Budapest Pride Felvonulást. Tarts velünk Te is, ha szerinted is elfogadhatatlan, hogy egy politikus nem emeli fel szavát a gyűlöletbűncselekmények, a homo- és transzfóbia ellen.