Újabb csodálatos előrelépés a buzeránsok jogai terén: a norvég kormány egyik új törvénytervezete lehetővé teszi a címben említett módosítást egy olyan zsenge korban, amikor egy gyermek még akkor sem tud erről felelősen dönteni, ha netán két nőnek öltözött homokos neveli. Az elfogadás előtt álló jogszabályt az egészségügyi miniszter jelentette be - hol máshol? - az oslói fartúrófesztiválon, jelenti a The Local. Talán nem meglepő, hogy maga a politikus is "felvonuló", így mélységesen meg tudja érteni az efféle vágyakat.
Zoom
Bent Hoie (b) a "férjével". A miniszter a konzervatív pártban politizál - milyenek lehetnek ott a liberálisok?...
"Ez egy fontos terület, és mi sokáig más országok mögött kullogtunk e téren" - vallotta meg a politikai elit bűnös mulasztását a miniszter a vonaglásra összegyűlt aberráltak előtt. Hozzátette: "most büszkék lehetünk, hogy elfogadjuk ezt a törvényt".
Bent Hoie minisztériuma emlékeztet, hogy a legtöbb európai országban "csak" a 18. életév után van lehetőség a hivatalos nemi besorolás megváltoztatására, a Transgender Europe nevű beteg lobbicsoport szerint azonban a követendő példa Málta, ahol nincs semmiféle korlátozás. "Általában véve nagyon jó dolog lehetővé tenni a fiatal transzneműeknek, hogy tiszteljék a nemi identitásukat" - magyarázta a magyarázhatatlant Richard Köhler "lobbista".
Ez év áprilisáig ráadásul egy másik szörnyű korlátozás is életben volt az északi országban: ragaszkodtak ahhoz, hogy ha valaki módosítani szeretné a nemi besorolását, az vesse magát alá az ehhez szükséges műtéteknek. A betegnél betegebb aktivisták ezt azzal támadták, hogy "az emberi jogok megsértése".
Zoom
Bent Hoie éppen megéli emberi jogait
De bármennyire törekszenek is a norvégok, még mindig nem sikerült kellően szabadelvűnek lenni: az új tervezetben kikötik, hogy a 7 és 16 év közötti gyerekeknek meg kell beszélniük a szüleikkel a dolgot, egyelőre még nem tudják ezt megejteni például az első iskolai napon két fagyizás között, betoppanva utána szüleikhez, mondván, mától nem Lars vagyok, hanem Ingrid. Fontos vívmány ugyanakkor, hogy már nem szükséges holmi pszichiátriai vagy más orvosi vizsgálat, elvégre bármelyik család el tudja dönteni, jó-e a gyermeknek, ha lányból fiú lesz, vagy fordítva (és hol van még a semleges neműség, valamint a nem nélküliség...).
"A javaslat attól történelmi, hogy a jövőben nem az egészségügyi intézmények döntenek arról, hogy ki változtathatja meg a nemét, hanem maga az érintett" - dicsekedett a fölöttébb haladó szellemiségű egészségügyi miniszter. Újabb lépés Európa felszámolása felé.
(Kuruc.info)