László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője írja:
Egy hihetetlenül összehangolt rendőrségi akciónak lehettem tegnap az átélője.
Debrecen belvárosába érve megállítottak, majd rá alig két perce még négy rendőrségi jármű érkezett szirénázva, mindenen átgázolva, és megkezdődött a "nagy fogás" fokozott ellenőrzése.
Zoom
A kocsinkat több mint fél órán keresztül vizsgálta át egy rendőr. Látszólag nagyon beleélte magát, de kérdésemre, hogy talán bevándorlókat keres, udvariatlan módon nem válaszolt.
Zoom
Még a teleszkópos zászlórudat is megnézte belülről egy zseblámpával, nincs-e benne valami elrejtve. A kb. 50 darab új mellény (amelyek teli vannak zsebekkel) átnézése sem okozhatott kis élvezetet neki. De a tisztasági csomag, meg a párom retikülje is érdekelte, még a gyógyszeres dobozban is bombát keresett.
Zoom
Végül is a tíz éve magammal hordott bicskám mellett találtak még egy kis konyhakést, amiről még én sem tudtam, hogy a kocsimban van.
Zoom
Lefoglalták mindkettőt. Az egyik recés volt, benne van a jegyzőkönyvben. Megfogadtam, ezentúl csak baltával vagy bozótvágóval járok, és nem hárman leszünk, hanem legalább húszan.
Zoom
Na jó, azért cigánynak, vagy bevándorlónak nem vallom ezután sem magamat, csupán azért, hogy elkerüljem a hasonló atrocitásokat.
Zoom
Már amúgy is hiányérzetem volt. Kezdtem azt hinni, hogy nem is fontos, amit csinálok.