Dr. Nagy Gergely, Gönyű jobbikos önkormányzati képviselője írja az általa küldött fényképek kapcsán:
Zoom
Az előbb (tegnap késő este - a szerk.) értem haza a nagyszentjánosi vasútállomásról, (Győrtől 20 km keletre), ahol néhány bevándorló nem hajlandó a „befogadóállomásba” szállító buszra fölszállni, ülnek a földön, rendőrök állják körül őket.
Zoom
Tizenegy rendőrautót számoltam meg.
Zoom
Nem tudom, mikor szakad el valaki cérnája.
Zoom
A kormány összevissza kapkod, a lehető legrosszabb, amit csinál: mindenkit beenged, aztán nem akarja őket továbbengedni. Megáll az ember esze.
Zoom
A rendőrök szégyellik magukat, hiszen látják, hogy ez csak egyvalamit eredményezhet: vagy a bevándorlók, vagy a magyarok oldalán valaki elveszti az eszét, és elszabadul a pokol.
Zoom
A bevándorlók most békések voltak, több jó arcú férfi és nő volt közöttük.
Zoom
Ők sem értik az egészet, ahogy mi sem.
Zoom
Frissítés: végül felszálltak a buszra
Éjszaka felszállt a buszra az a 39 zömében szír migráns, akiket csütörtök délután szállítottak le a Keleti pályaudvarról Győrbe tartó vonatról a nagyszentjánosi vasútállomáson - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.
A többségében fiatal férfiakból álló csoportot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) győri irodájába vitték, ahol meleg ételt és italt kaptak, majd a vámosszabadi befogadóállomásra kerültek.
Csütörtökön a migránsok rendőrök gyűrűjében több mint tíz órán át egy tolmács segítségével hajtogatták, hogy nem hajlandók felszállni a buszra. Többen a Münchenig érvényes vonatjegyüket mutogatták a rendőröknek, és nem értették, hogy miért nem engedik tovább őket. Többször mondták azt is, hogy busz helyett inkább gyalog indulnának el a mintegy 20 kilométerre lévő megyeszékhelyre.
A migránsok sem a rendőröktől, sem az önkéntesektől nem fogadták el a vizet és az ételt.
Arról a vonatról mintegy száz migránst szállított le a rendőrség csütörtök délután, többségüket azonnal elvitték Győrbe.
(MTI)