Egy kanadai transznemű férfi hátrahagyta feleségét és hét gyerekét, hogy új életet kezdhessen, 6 éves kislányként. A 46 éves Stefonknee Wolschtt 23 éven keresztül volt házas, amikor rájött, hogy transznemű.
Jelenleg egy családnál él, akik örökbe fogadták, arról beszélt, hogy nem akar „most felnőttként élni” – idézte az Independent.
Nem tudom letagadni, hogy házas voltam. Nem tudom letagadni, hogy gyerekeim vannak. De továbbléptem, és újra gyerek lettem – mondta egy videóban, amelyet a Daily Xtra jelentetett meg a The Transgender Project című sorozatuk részeként.
Wolschtt arról is beszélt, hogy felesége nem tudta elfogadni, hogy transznemű, ezért ultimátumot adott neki: vagy a házasságuk, vagy a transzneműség. Elváltak, mert ahogy Wolschtt mondta: „nem tudok nem transzneműként élni. Az olyan mintha azt mondanák nekem, hogy szűnjek meg 180 centis lenni, vagy szakítsunk”.
Emiatt el kellett hagynia a családját, viszont örökbe fogadta egy másik, akik teljesen úgy kezelik őt, mint egy kislányt. Új szüleinek legfiatalabb unokája szeretett volna magának egy lánytestvért, ezután döntötte el az aberrált Wolschtt, hogy fiatalabb lesz nála.
Nagyon jól érezzük magunkat: kifestőzünk, gyerekes dolgokat csinálunk. Ezt úgy hívják, hogy játékterápia. Se gyógyszeres kezelés, se öngyilkos gondolatok. És csak játszanom kell.
Wolschtt 2009-ben, Toronto első transznemű felvonulása után próbált először öngyilkos lenni, és ezután sokáig kórházi kezelés alatt állt.
A felesége a válás után azzal vádolta, hogy megtámadta őt, ezzel elérte, hogy távolságtartási végzést adjanak ki ellene. A legidősebb lánya pedig meghívta 2012-ben az esküvőjére, de azt kérte tőle, úgy öltözködjön, mint egy apa, a templomban a hátsó sorok egyikében üljön le, és ne beszéljen egyetlen családtaggal sem. Miután megkapta a meghívót, Wolschtt, ismét megkísérelte az öngyilkosságot, ám ez az eleddig utolsó próbálkozás sem jött össze a selejtnek.
(VS nyomán)