Mivel nincs elég jelentkező az USA fegyveres erőihez, két éve döntés született, hogy a katonai nevelést korábban, már az óvodában kell kezdeni. A folyamat teljes gőzzel beindult. Ilyen lélekbuzdító, didaktikus, magyarázó szövegek előírásával az óvóbácsikáknak és óvónénikéknek:
Fegyveres erők
A veteránok napja (Memorial Day) a legalkalmasabb alkalom, hogy megtanítsuk óvodásainkat arra, hogy az országnak miből állnak a fegyveres erői, és arra is, hogy az ott szolgálók áldozatai tették lehetővé, hogy biztonságban éljünk. A "Fegyveres erők" olyan játék (tevékenység), amely szórakoztatva ismerteti meg a gyerekeket történelmünkkel már egész kiskoruktól kezdve. Elő a megfelelő színű zsírkrétákkal! Igazi zászlók képe letölthető, hogy a gyerekek azokat használják referenciaként. Nézze meg, hogy milyen más speciális veterán napi tevékenységeket javasolunk. Jól fognak szórakozni.
Láttunk erről egyetlen sort honi médiában? Lószart, mama! - mondaná a libsik bálványa, Gyurcsány Ferenc.
Zoom
Óvodai kiszínezésre javasolt rajzok, még több a cikk alján megjelölt források között
Tiltakozott itthon a Társaság a Szabadságjogokért, a "Magyar" Helsinki Bizottság és egyéb jogvédő szervezetek, amelyek hörögnek, ha két szomáliai gyerek nem tud kellő erővel szellenteni, vagy ha a Győzikéknek a dutyiban nincs meg a szerintük előírt cellánkénti és személyenkénti mozgásterük?
Dettó, a gyurcsányi kurjantás.
Zoom
Képzeljük el ugyanezt a biboldó bandát, ha nálunk vezetnének be katonai oktatást az óvodákban.
A ricsaj, az ajvékolás fülsértő lenne.
Zoom
Jönne a militarizmus, a nyilaskeresztes párhuzam, meg a szokott duma. Meg a fenyegetésnek szánt, de sajnos meg nem valósuló bőröndözés.
Nem is beszélve arról, ha nálunk ismét bevezetnénk a kötelező katonai szolgálatot, „gender neutrálisan”, azaz fiúknak és lányoknak egyaránt. Ahogyan Izráelben van.
Szóval csak ennyit szerettem volna mondani, ha már a sajtó tartja a száját.
Szalonna János - Kuruc.info
Források: itt, itt, itt és itt.