A Jászberényi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki 2016. február 9-én reggel betelefonált a Jászberényi Járásbíróságra, miszerint az épületben bomba fog robbanni.
Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője a megyei lap érdeklődésére elmondta, hogy a bejelentés napján a rendőrség az épületet és a környező üzleteket azonnal kiürítette, a bombaszakértők robbanóanyagot nem találták a tüzetes átvizsgálás során. A férfit, aki közveszéllyel fenyegetett, elfogták – kiderült róla, hogy aznap a büntetőügyét tárgyalták volna, ami a bombariadó miatt természetesen elmaradt.
A férfit a Jászberényi Járásbíróság – gyorsított eljárásban, pénteken – a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, jogerősen 4 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből. A főügyészségi sajtószóvivő – jelezve az ítélet visszarettentő erejét – elmondta azt is, hogy a Büntetőtörvénykönyv 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetést ír elő e cselekményre.
(Szoljon nyomán)