A szerző levele:
Magyar Testvéreim!
Miután elolvastam Vona Gábor írását a "kulturálatlanságról", melyben jogosan hiányolja a kortárs nemzeti, hazafias érzelmű irodalmat, úgy éreztem, ideje megosztanom másokkal is legutóbbi novellámat, melynek címe Tiltott szer.
Egész világunk annyira rossz irányba halad, hogy később talán aktualitást is nyerhetnek az ilyen művek, bár reménykedem, hogy nem így néz ki a jövő. Hozzáteszem, hogy ez az írás korunk problémáinak végtelen sorából csak néhányat tárgyal, de annál nagyobbakat.
Reménykedem, hogy ezzel a néhány oldallal is hozzájárulhatok a szemek nyitogatásához, termékeny viták elindításhoz, vagy egyszerűen a szórakoztatáshoz. (Bár számomra utóbbi a legkevésbé fontos.)
Vona Gábor amúgy remekül rátapintott a problémára, én is évek óta hiányolom a nemzeti irodalmat, verseket, filmeket, a néhány kivétel viszont mindig nagy megelégedéssel töltött el. Nem tudom, hogy a Kuruc.info mennyire szeretne kulturális, irodalmi oldallá (is) válni, mindenesetre személy szerint én nagyon örülnék annak, ha vagy itt vagy máshol lenne egy gyűjtőhelye a hazájukat szeretők irodalmi műveinek, hogy ne csak a fősodratú média és "kultúra" szennye jelentse a magyarság egyetlen lehetséges szellemi táplálékát. Más hazafiak írásait olvasva ugyanis tapasztaltam, hogy megvan bennünk az a tehetség, mellyel valóban szép, tiszta és mindenekelőtt hasznos irodalmat hozhatunk létre.
Mindenkinek jó olvasást kívánok!
Stiglicz Norbert
A novella ide kattintva érhető el (pdf).