Pintér Sándor a minap adott válaszában megköszönte Sneider Tamásnak a budapesti Déli pályaudvaron nőket fogdosó bevándorlókkal kapcsolatos tájékoztatását, különös tekintettel, hogy a politikus a pontos helyszín és időpont megjelölésével segítette a nyomozóhatóság munkáját.
Mint emlékezetes, az ügyben a történtek után több mint egy héttel, csak a jobbikos képviselő bejelentésére indítottak nyomozást. A megkésett intézkedéssel összefüggésben belső vizsgálatot rendeltek el, amely vizsgálat súlyos szakmai hibákat tárt föl. Az intézkedést elmulasztó rendőröket a vizsgálat idejére felfüggesztették, egyiküket lefokozták, a másik helyszínen lévő rendőr pedig megrovásban részesült. A belügyminiszter az intézkedések elmulasztása miatt munkatársai nevében is elnézést kért.
 
Jó reggelt, ez Magyarország!
 
Az olvasóink többsége minden bizonnyal egy-két sor után elkezdett gyanakodni, hiszen a magyar közélettől ilyen megnyilvánulást nem várhatunk. Következzen alább az igazság:
„Köln után Budapesten is eltitkolják a migránsok által nők ellen elkövetett bűncselekményeket?” címmel intézett írásbeli kérdést Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke Pintér Sándor belügyminiszterhez.
Miért maradt el az ilyenkor szükséges rendőri intézkedés? Indítványozom a vasúti kamerafelvételek haladéktalan beszerzését és a helyszínen lévő szemtanúk (utasok, vasúti dolgozók) meghallgatását. Nem megoldás, ha úgy teszünk, mintha ilyen és ehhez hasonló sajnálatos esetek nem történnének naponta. Ne menjen el a rendőrség egy ilyen megnyilvánulás mellett sem! - fogalmazott Sneider, kiadva egy közleményt is.
Pintér Sándor helyett államtitkára, Kontrát Károly válaszolt (itt olvasható):
A Rendőrség minden esetben a jogszabályoknak megfelelően jár el, és végrehajtja Rendőrségről szóló törvényben szabályozott intézkedési kötelezettségét. Így történt ez a kérdésben hivatkozott esetben is. Ezzel kapcsolatban tájékoztatom, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat.
A nyomozás eredményéről, letartóztatásról, pláne kitoloncolásról nem olvashatunk. Lehet, hogy újabb két hétre van szükségük?