Fából készült tanulmányautót mutatott be a Toyota Milánóban, a keddtől vasárnapig tartó nemzetközi formatervezési kiállításon (Salone del Mobile).
Zoom
A Setsuna névre keresztelt, elektromos hajtású autó vázszerkezete, borítólemezei, padlója és ülései is fából készültek, így a színe a környezeti hatások nyomán változik. Maga a Setsuna - szecuna - kifejezés pillanatot jelent.
A Toyota a Sumitomo Forestry Co. vállalattal együttműködve építette meg a járművet, amely csak egyszeri ujjgyakorlat, az értékesítését sem tervezik. A Toyota hagyományos japán technológiát alkalmazva illesztette össze a japánciprusból és nyírfából készült elemeket - írja az Origó.
Egy székely mester a tavalyi frankfurti autókiállításon mutatta be saját készítésű autóját. Szabó Péter operaénekes a Marosvásárhely melletti Koronkán készítette el Julia Roadsternek keresztelt alkotását, melyhez Ford- és Mercedes-alkatrészeket használt. Beszámolók szerint a gyönyörű jármű hatalmas népszerűségnek örvendett a kiállításon. És bizony van egy kis különbség a két autó között...
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Szabó Péter Júliával
Zoom
Zoom
Így készült
Zoom