A Kurd Munkáspárt (PKK) harcosai pénteken reggel lelőtték a török hadsereg egy Cobra típusú helikopterét. A délkelet-törökországi Hakkari kormányzóságban már napok óta súlyos harcok folynak a török hadsereg és függetlenségükért küzdő kurdok között. A Nyugat által terroristának bélyegzett Kurd Munkáspárt egyik harcosa a kurd GerilaTV honlapjára kitett videón egy török harci helikopter feltűnése után vállára veszi a 9K38 Igla típusú, szovjet gyártmányú föld-levegő rakétát, céloz, majd indít.
Zoom
A török hadsereg Cobra típusú, amerikai gyártmányú harci helikopterét a videó tanúsága szerint telitalálat érte, kigyulladt, előbb csak a forgószárnya, majd maga a harci gép teste is lezuhant a két pilótával együtt. A kurd hírügynökségek beszámolója szerint a videón is hallható kurd nyelvű szöveg a számolás és a helikopter eltalálása után a következő: "Lelőttük a Cobrát! Lelőttük a Cobrát! Nagyszerű! Nagyszerű!"
Közben a harci helikopter lelövése után eltelt másfél nap folyamán a törökök igyekeznek blokkolni a világhálón a számukra szégyenteljes kurd akcióról hírt adó videót. A 78 milliós Törökországban mintegy 23 milliós kurd "kisebbség" él, leginkább a a dél-keleti országrészekben. A hivatalos török propaganda még külön nemzetiségnek sem ismeri el a kurdokat, hanem nemes egyszerűséggel "hegyi törököknek" nevezik őket.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: a beágyazott videót törölte a YouTube, itt egy másik feltöltés: