A minap nagy vihart kavart, hogy a palesztin Rasheed Abueideh által készített játék, a Liyla & The Shadows of War az Apple szerint nem játék, és így nem kerülhet fel az App Store játékos részlegébe. Az Apple az alkalmazásokra tizenkét napos ellenőrzési időt kér, ezt a készítő végig is várta, azonban a végén meglepő eredményt kapott: a játékának inkább a hírekhez, vagy más kategóriába kellene kerülnie, mert az Apple úgy véli, nem megfelelő a játékok közé.
Zoom
A Liyla & The Shadows of War a Gázai övezetben játszódik, és egy kislányról, valamint az édesapjáról szól, akik megpróbálják túlélni a háború mindennapos fenyegetéseit. "Amikor egy háborús zónában élsz, és a halál mindennap ott leselkedik rád, akkor minden másnak tűnik, és a döntések nehezebbé válnak. Szállj szembe a sorsoddal egy igazságtalan háború közepén, és élj túl a családoddal a háború árnyékában!" - szól a hivatalos leírás.
A beszámolók szerint egyébként a Liyla & The Shadows of War egyértelműen játék, efelől kérdés sem lehet: egy része puzzle feladványokkal megtoldott platformer, egy másik része pedig talán az endless runnerekre hasonlít leginkább.
Az Apple nem először avatkozik közbe olyan játékok esetében, ahol felfedezhető valamiféle nekik  nem tetsző politikai felhang, tavaly például szintén nagy vihart kavart, hogy eltávolítottak minden alkalmazást, amiben a konföderációs zászló volt megtalálható, és ezzel nem csak játékok, de számos oktató- és történelmi alkalmazás is eltűnt az App Store-ból.
De micsoda meglepetés: eközben az Apple olyan játékokat mégis felenged az áruházába, mint az Izraeli Heroes, ahol egy Angry Birds-klón keretein beül izraeli légvédelmi rakétákat kell irányítani...
Zoom
(iPon.hu nyomán)
Korábban írtuk: