Vona Gábor kitűnő kezdeményezése volt "álruhás országjárása" után az önkéntesség évének meghirdetése tavaly, s többen idén is folytatjuk a különböző munkakörök kipróbálását tapasztalatszerzési és empátianövelési célból, jellemzően közhasznú feladatokat ellátva. Ander Balázs frakciótársam pozitív tapasztalata alapján most én is jelentkeztem "mesedoktornak" egy vidéki kórházba - írja Fb-oldalán Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

Ander Balázs is belekóstolt a mesedoktorságba
"Önkéntes vasárnapi munkavégzésre is jelentkeztem a Szent János Kórházba tapasztalatszerzési és empátianövelési célból; betegszállítóként e hétvégén is egy 8 órás műszakot dolgozom le, ahogy korábban idősotthonban gondozóként, de ugyanilyen időtartamra voltam óvó bácsi, egy másik óvodában kertész, kórházi ápoló, szemétszedő, parkgondozó közmunkás, dolgoztam a bicskei bevándorlóállomáson, a migránsok után takarítottam CÖF-ösökkel Hegyeshalmon és jobbikosokkal Ásotthalmon. Az önkéntesség jegyében voltam véradó tavaly és idén is, és az önkéntes honvédnek való jelentkezésem is ide sorolható" - írja Novák.
A Jobbik jelenlegi alelnöke közölte, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet - a képviselők körében eddig süket fülekre találó - önkéntes munkavégzési kérelmének engedelmeskedik.
"Hiszem, hogy a politikát ez is közelebb hozhatná a társadalmi problémákhoz, s akkor talán nem söpörnék le ez irányú költségvetési módosító javaslatainkat sem... Jó hétvégét kívánok mindenkinek, s azt, hogy ne találkozzunk vasárnap!" - zárja sorait Novák.