Szörnyű tragédia miatt gyászolnak a kiskőrösi Bajza utcában. Néhány óra leforgása alatt egy helyi fiatalasszony, B. Lívia és újszülött csecsemője is életét vesztette. A gyermeket az "anyja" az otthonában szülte meg. Majd nejlonzacskóba tekerve elrejtette a fürdőszobában.
Mire a rendőrök és a mentők megtalálták, a baba már halott volt. Az asszony életét, bár azonnal ellátást kapott, nem tudták megmenteni. A kórházban meghalt.
Először nem találták
A mentőket szerdán éjjel riasztották B. Líviához. A mentősök megállapították, hogy az asszony alig pár órával a vizsgálat előtt szült. Azonban a csecsemőt nem találták. A nőt kórházba vitték, majd a mentősök a rendőrökkel visszatértek a helyszínre. A kicsi holttestét végül a ház fürdőszobájában találták meg, Lívia egy nejlonzsákba csomagolta gyermekét.
"Azt hallottuk, hogy a mosógépbe tette bele az édesanyja a babát, a rendőrök is ott találták meg. Már halott volt" – mondta egy helybéli. Lívia, bár élet és halál között lebegve, de még élve jutott el a kórházba, ahol azonnal gyors és szakszerű segítséget kapott. A szüléstől és az azzal járó komplikációktól azonban annyira legyengült, hogy nem sokkal később életét vesztette.
Rajongott a lányáért
A környéken senki nem gondolta volna Líviáról, hogy ilyet tenne, úgy tudják, az asszony összetartó, szerető családban él:
– Van egy nagyobb lánya, akit rajongásig imádott. Elhinni sem tudjuk, hogy ezt tette volna. Az életkörülményei sem voltak rosszak: dolgozott, a családjával nagyon szoros kapcsolatot ápolt – emlékezett a B. család egyik tagja. A nyomozók sem tudják, hogy a kisbaba élve vagy halva született-e. A rendőrség emberölés miatt nyomoz.
Sokkos állapotban
A Bors információi szerint a B. családot mélységesen megrendítette a kettős haláleset. A lap megtalálta az elhunyt asszony egyik rokonát. Kiderült, ők sem tudják, hogy kisfiút vagy kislányt hozott a világra az asszony:
"Sokkos állapotban vagyunk. Nem tudjuk, hogy a gyermek milyen nemű volt, de nem is szeretném megtudni" – mondta összetörten a hozzátartozó.
(Bors nyomán)