2015. október 18-án a német Das Erste televízióban vitaműsor zajlott le Csőcselékviselkedés, uszítás, fenyegetés – a gyűlölet szalonképes lesz? címmel.
A tapasztalt olvasónak rögtön két dolog tűnik fel.
Az egyik a manipulatív cím, ami azokat a politikusokat akarja sajnáltatni, akik az európai eredetű országokra harmadik világbeli, főleg muszlim hódítókat zúdítanak rá, és ezért kiváltották az őshonos népek érthető haragját. A megmondóemberek ugyanis hajlamosak megfeledkezni az ok-okozat összefüggésről.
A másik az, hogy a műsorban három multikulturális megmondóembert, azaz Heiko Maas szövetségi igazságügy-minisztert, Anja Reschke újságírónőt, valamint Klaus Bouillon Saar-vidéki belügyminisztert ültették le az egyetlen ellenvéleményt megfogalmazó emberrel szemben, aki Björn Höcke, az Alternative für Deutschland (Alternatíva Németországnak) türingiai parlamenti frakcióvezetője volt. Mindezt tetézte, hogy Günther Jauch újságíró-moderátor nyilvánvalóan a multikulturális megmondóemberek felé húzott. Gondolom, hogy ez a felállás a kiegyensúlyozottság jegyében történt…
Höcke a műsor elején elmondta, hogy mennyire szereti a hazáját, és ennek kifejezésére egy fekete-vörös-arany német zászlót vett elő a zsebéből, amit maga mellé, a fotel karfájára helyezett.
Zoom
A műsorban a megmondóemberek, valamint a műsorvezető a közismert érvelési hibákat (kútmérgezés, személyeskedés, társítás általi bűnösség, szalmabáb) követte el, hiszen észérveket nem tudtak felhozni. Vagy például amikor Höcke megemlítette, hogy a "menekült" férfiak különösen erőszakosak mind a német, mind a menekült nőkkel szemben, Anja Reschke újságírónő azt hazudta, hogy nincs jelentős eltérés a német férfiak és a "menekült" férfiak által elkövetett szexuális bűncselekmények aránya között.
A műsort követően a Lügenpresse (hazug sajtó) felhördült, és az alábbi cikkeket jelentette meg:
Die Welt: „Zavarodott AfD-politikus Németország zászlaját húzta fel Jauchnál”
Bild bulvárlap: „Őrült AfD-s Németország zászlajával provokál!”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Fekete-vörös-arany puccs jobbról”
A kulturmarxista Huffington Post német kiadása: „>>1000 évnyi Németország<<: Höcke AfD-ember visszataszító fellépése >>Jauchnál<<”
Aki megnézi a műsort, láthatja, hogy semmilyen zászlófelhúzásról, provokációról vagy puccsról nem volt szó, hiszen Höcke egyszerűen a karfára helyezte a zászlót, ami végig ott pihent. Ami pedig Jauch műsorvezető azon felvetését illeti, hogy az „1000 évnyi Németország” szófordulat közel van az „1000 évnyi Birodalom” kifejezéshez, arról a tapasztalt olvasó tudja, hogy mit jelent: ha nincs észérv, akkor előkerül a nácikártya. Reméljük, hogy ez egyre kisebb hatásfokkal fog működni, ahogyan az emberek előbb-utóbb torkig lesznek a kioktatással.
A hazug sajtó mellett a Németországot eláruló politikusok sem maradhattak ki a felhördülésből.
Bärbel Bas, a szociáldemokraták parlamenti csoportjának ügyvivője feltette a kérdést: „Mégis mit gondol magáról egy közszolgálati adó, hogy ennek a Höckének pódiumot adjon?”
Matthias Groote, a németországi szociáldemokraták európai parlamenti képviselője ezt írta: „A jobboldali-populista szédültek, mint Höcke, nem valók a közszolgálati televízió (lásd: Jauch) legjobb műsoridejébe.”
Az AfD-tagok természetesen visszavágtak, és újra rámutattak a Lügenpresse aljas lelkületére. Egy AfD-tag, Ruud van Saaro például gúnyosan ezt írta: „Szeretett hazug sajtónkra való visszatekintés Günther Jauch-nál. Kéretik a Reichstagon lévő zászlókat eltávolítani, mert provokálnak!”
Azután jött 2015 szilvesztere…
Két és fél hónappal a műsor után jött 2015 szilvesztere, amikor Németország, valamint más európai országok nagyvárosaiban muszlim férfiak tömeges nemi erőszakot követtek el őslakos nők ellen.
Az idő Björn Höckét igazolta.
Amit Ön, én, mi mindannyian tehetünk, az az, hogy ezt a hírt is megosztjuk a családtagokkal és ismerősökkel, valamint felvilágosítjuk őket, hogy a küzdelem nemcsak a beözönlő hódítókkal szemben, hanem a védekező őslakosok hátába tőrt döfő árulók ellen is folyik.
(Hidra - Kuruc.info)
Források: