A mályi fideszes képviselők azt állítják, munkájuk sérti valakinek az érdekeit, ezért dobálták meg a házaikat és autóikat fáradt olajjal töltött óvszerekkel.
Feljelentést tettek Mályi Fidesz-KDNP-s helyi képviselői, mert mindannyiuk otthonát támadás érte a múlt héten.
Az önkormányzati képviselők szerint munkájuk miatt összehangolt, a tulajdonukat, otthonukat érintő fizikai támadás érte őket az elmúlt héten, az egyik érintett, Sömjéni Éva szerint meg akarják őket félemlíteni.
A képviselő azt mondta, a község üdülőövezetében, a tó partján tartottak bejárást, majd éjjel az otthonukat és az autójukat megdobálták gumióvszerekbe töltött fáradt olajjal, "minden úszott az olajban" - idézte fel. A képviselő biztos abban, hogy nem randalírozó fiatalok voltak, szerinte inkább azok - vagy az ő megbízásukból mások -, akiknek az érdekeit sérti a munkájuk.
A fideszes képviselők ugyanis több olyan szabálytalanságot, jogszerűtlenséget tártak fel, amelyek sértik, sérthetik egyesek "érinthetetlenségét" - fogalmazott -, és bár ezeket a jogszerűtlenségeket többször szóvá tették önkormányzati üléseken, érdemi változás kevés esetben történt.
A képviselő nem pontosította, hogy kikre gyanakszik, vagy hogy mi az az ügy, ami sértheti egyesek érdekeit, de szerinte teljesen nyilvánvaló, hogy ez az összehangolt támadás a fideszes képviselői minőségünkben végzett munkájuk miatt volt.
Sömjéni úgy tudja, rongálás miatt indult az eljárás, de a cél biztos, hogy nem rongálás volt, hanem szerinte összehangolt támadásról van szó, ami szerinte kimeríti a közösség tagja elleni erőszak tényállását, a büntető törvénykönyv szerint ugyanis ehhez elegendő a dolog elleni erőszak megvalósulása is - mondta a jogász végzettségű képviselő.
Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, ismeretlen tettes ellen, rongálás vétsége miatt indítottak eljárást.
(MTI)