Savval öntött le egy nő ballagásukat ünneplő diákokat Kecskeméten. A Blikk információi szerint az asszonyt zavarták az utcáról jövő hangok, ezért előbb lekiabált a fiataloknak, majd egy vödörnyi maró folyadékot öntött rájuk. Több diák és a velük lévő tanár is kórházba került, de egyikük állapota sem súlyos. A rendőrség súlyos testi sértés miatt büntetőeljárást indított a nő ellen.
A kereskedelmi szakközépiskola négy végzős diákja és egy tanárnő a belvárosban, egy pizzéria teraszán sörözött, amikor a ház második emeleti ablakából egy nő egy vödörnyi savas folyadékon öntött rájuk.
A pizzéria pultosnője, aki nem vállalta a nyilvánosságot, az M1 Híradónak azt mondta, hogy a társaság tagjai egyszer csak berohantak a mosdóba és közben azt kiáltozták, hogy valaki leöntötte őket sósavval.
Zoom
– Először azt hittük, hogy egy férfi kiabál az ablakból, mert olyan mély hangja volt – mondja egy neve elhallgatását kérő ballagó diák. – Aztán láttuk, hogy az ablakban egy viszonylag fiatal nő állt.
A felindult lakó nem aprózta el a savazást, legalább egy felmosóvödörnyi maró anyagot zúdított a fiatalok nyakába. A szer erősségét jól jellemzi, hogy nemcsak a ballagók ruházatát vagy némelyük cipőjét marta át, de nyomott hagyott a ház festésén is.
A legtöbb savat a tanár kapta, neki úgy nézett ki a pólója, „mintha sörétes puskával lőttek volna rá”, mondja egy másik diák. A pedagógusé lett a legsúlyosabb sérülés is, neki a nyakát, a tarkóját és a hátát érte a sav, ott keletkezett „kémiai anyag okozta égési sérülés”.
A támadót a rendőrök bevitték és gyanúsítottként hallgatták ki. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen folyadékot öntöttek a gyerekekre.
Árvai Edina, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kecskeméti rendőrkapitányság az ügyben súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 32 éves kecskeméti nővel szemben.
A nő szabadlábon védekezhet. A Híradó szerette volna megkérdezni tőle, hogy miért öntött maró folyadékot a pizzéria teraszán ülő diákokra, de nem nyitott ajtót a riporternek.
A Híradó értesüléseink szerint a pizzériát üzemeltető vállalkozónak korábban már többször volt konfliktusa a ház lakóival a hangos vendégek miatt. Többen el is költöztek és eladták vagy kiadták a lakásukat. A Híradó úgy tudja, a savat leöntő nő is bérlőként él a pizzéria feletti lakásban.
(HÍradó - Blikk nyomán)