A nyár veszélyeire figyelmeztetnek a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben a Vas megyei rendőrök. A nyaralás alatt magára hagyott ház, lakás, vagy a strandon csupán törölközővel leterített értékek mind-mind vonzzák a betörőket és tolvajokat, nem beszélve a kifejezetten drága okostelefonokról, amelyeket gyorsan el lehet emelni, ha a tulajdonos a vízben van. A figyelmeztetés ellenére még mindig vannak felelőtlen emberek.
A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben 54 kamerával figyelik a területet a vendégek és értéktárgyaik biztonsága érdekében, mégis előfordulnak kisebb bűncselekmények, nyilatkozta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója. Épp ezért újra és újra arra kérik a fürdőzőket, az értékeiket, márkás ruháikat, cipőiket tegyék be a értékmegőrzőbe.
Zoom
(MTI Fotó: H. Szabó Sándor)
A sárvári strand területén a Vas megyei rendőrök egy bűnmegelőzési sátrat is felállítottak, ahol játékos módon hívják fel a figyelmet a nyár veszélyeire.
Németh Andrea rendőrőrnagy elmondta: hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal szolgálnak az állampolgároknak, és minden korosztály tesztelheti a tudását az érdekes, gyakran vicces drogprevenciós, vagyonvédelmi, környezetvédelmi totókon.
A rendőrőrnagy külön hangsúlyozta: a strandon a törölköző vagy a pokróc nem a legbiztonságosabb vagyonvédelmi eszköz, az azzal letakart okostelefont, a gépjármű vagy a szállodai szoba kulcsát, pénztárcát pillanatok alatt ellophatják.
Németh Andrea azt javasolta a nyaralóknak, ne sajnálják a pénzt az értékmegőrzőre, készpénzt pedig csak annyit vigyenek magukkal a strandra, amennyire feltétlenül szükségük van, és azt is nyakba akasztható, vízhatlan tartóba tegyék.
(Kossuth Rádió)