Egy amerikai tanulmány szerint a magas IQ-val rendelkezők jól elvannak a gondolkodással, így kevésbé kezdenek unatkozni semmittevés közben, míg a másik csoport hamar megunja a gondolatokat: nekik tehát több aktivitás kell, hogy a mozgás stimulálja őket.
A Todd McElroy által vezetett kutatócsoport kiválasztott 30 gondolkodó és 30 keveset gondolkodó résztvevőt, akik 7 napon keresztül olyan csuklóra illeszthető eszközt hordtak, amely segítségével nyomon követhető mozgásuk és aktivitási szintjük. Így a kutatók állandó adatfolyamot kaphattak az eredményekről - számol be az Independent.
A tanulmány megállapította, hogy a kevesebbet gondolkodók jóval többet mozogtak, mint sokat gondolkodó társaik, így a lustaság a velős gondolatok és a magas intelligenciaszint jele is lehet.
A jelentősnek vélt kutatás azt nem tudta megmagyarázni, hogy a hétvégék miért nem mutattak különbséget a két csoport között. Természetesen a kutatás vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy a mozgásszegény életmódnak negatív hatásai vannak.
(HVG nyomán)