Auschwitzot vidám úticélként feltüntető turistabusz miatt tiltakoznak az áldozatok családjai és zsidó vezetők - írja a Daily Mail.
A jármű oldalán egy hatalmas Dávid-csillag virít a munkatáborba vezető síneken, máshol pedig "valódi áldozatok" is szerepelnek - közli a lap. A közismert szovjet és zsidó fényképhamisítások fényében most ne menjünk bele abba, hogy mi eredeti, és mi nem, nézzük inkább, mi a felirat. A következő:
Jöjjön Auschwitzba - egy utazás tele izgalommal!
(Az angol lap emotions-ra fordítja az emocemi-t, ami jelenthet még érzelmet, felindulást, elérzékenyülést, meghatottságot, indulatot, nyugtalanságot, megindultságot is, viszont a felszólítás reklám műfajából - és főleg a zsidó felháborodásból - kiindulva nem valószínű, hogy negatív érzelmek népszerűsítésével akarják meghozni az emberek kedvét az utazáshoz.)
Hozzáteszik ezt is:
Idegenvezetőink beszélik a cseh nyelvet!
A busz eredetileg egy filmkellék volt egy Klusak-alkotáshoz, mely egy szatíra az Auschwitz köré épült turistaiparról, azonban a jelek szerint eladták egy cseh busztársaságnak, mely csatasorba is állította az új darabot.
Zoom
Erika Bezdickova, aki állítólag az egész családját elvesztette Auschwitzban, azt mondta, megdöbbent a látványtól. Hozzátette:
Csak egy jóérzéstől teljes mértékben mentes ember tud üzletet csinálni ebből a tragédiából. A felelősök nemcsak megrovást, hanem büntetést is érdemelnek.
Kedves olvasóink, hallottak már ennél antiszemitább kijelentést?...
Aztán, ahogy ilyenkor lenni szokott, az állítólagos áldozatok után beindult a követelőzés magasabb szintről is. Jelen esetben a Prágai Zsidó Múzeum igazgatója szólalt meg:
Úgy reklámoznak egy utazást a korábbi haláltáborba, mint egy Auschwitz-stílusú kalandtúrát. Küldtünk nekik egy levelet - talán nem fogták fel, miről is szól ez valójában -, de a képeket le kell venni, amilyen gyorsan csak lehet.
És akkor most nézzük a busz tulajdonosának válaszát, aki - hogy szándékosan vagy véletlenül, örök rejtély marad - utalt a zsidó számára megkérdőjelezhetetlen érvrendszerre, a pénzkeresésre is:
Nem tudom megengedni magamnak azt az 1300 eurót, amibe az újrafestés kerülne. Ha levenném a képeket, az tönkretenné a festést. Én használom a buszt, és hát valahogy pénzt kell keresnem vele.
Ennyi.
(Kuruc.info)