A Fidesz EP-képviselője szerint a magyar határkerítésre tett malacfejek hatékonyan távol tartanák a muszlim migránsokat - legalábbis az egyik tweetje szerint. Schöpflin György a déli határon felállított migránsriogatókra reagált, melyekről mi is hírt adtunk.
Zoom
Egy Andrew Stroehlein nevű hozzászóló úgy vélekedett, a "háború és kínzás elől menekülőket" nem fogják megállítani a magyarok zöldségfaragványai, erre reagált a fideszes képviselő, aki nem mellesleg a Tom Lantos Intézet egyik kuratóriumi elnöke. (Vélhetően nem is annyira a féltő hazaszeretet fűtötte, hanem inkább a muszlimellenesség, hiszen Izrael nagy barátjáról van szó, aki szerint a palesztin állam biztonsági kockázatot jelentene Izrael számára, a 2009-es EP-választás eredményhirdetésekor pedig azt nyilatkozta, hiányozni fog neki az SZDSZ-es Szent-Iványi, a Jobbikkal pedig elképzelhetetlennek tart bármiféle együttműködést - a szerk.)
Zoom
A brit Independent pellengérre állította a képviselőt vélekedése miatt, amiről a Human Right Watch munkatársa, a már említett Andrew Stroehlein a lapnak annyit mondott: "undorító szavak. Azt hinném, hogy egy neonáci troll írta, nem egy EP-képviselő."
Schöpflin az Independent munkatársának egyébként azt írta, felvetése hipotetikus volt, egy gondolatkísérlet, és nincs miért bocsánatot kérnie.
(HVG - 444 korrigálva és bővítve)
Frissítés: menekültek, megalázás, szélsőjobb, gyűlöletkeltés: máris itt az első megszálló-simogató közlemény Fodor pártocskája jóvoltából:
A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan Schöpflin György, a Fidesz EP-képviselőjének Twitter-bejegyzése, amely szerint disznófejekkel lehetne leghatásosabban visszatartani a muszlim menekülteket. A Liberálisok felszólítják a politikust, hogy kérjen bocsánatot a magyarországi muszlim közösségtől! A Liberálisok szerint a néppárti politikus méltatlanná vált hazája képviseletére Európában, miután vallása miatt megalázta embertársait. Elkeserítő, hogy a Fidesz mind nyíltabban hirdeti szélsőjobboldali politikáját. A rasszista publicista, Bayer Zsolt kitüntetése után Schöpflin György megnyilvánulása is csak azt igazolja, hogy a Fidesz a társadalmi béke megteremtése helyett az indulatok felkorbácsolásában és a félelemkeltésben érdekelt. Pedig a menekültkérdés megoldásához elsősorban emberségre és higgadtságra lenne szükség a gyűlöletkeltéssel szemben.