Kern András szerda este fél hatkor hajtott le az autójával a Rózsadombról, ám nem érdekelték a közlekedési szabályok, nemes egyszerűséggel felhajtott a sínekre. Ám tette nem maradt következmények nélkül.
– Egyszer csak láttam, hogy a Rómer Flóris utcában, a rendőrségnél jön le egy sportkocsi, amit a művész úr vezet – írta egy szemtanú. – Balra kanyarodott ki, egyenesen a villamossínekre, és elindult a Margit híd felé. A művész úr végig a villamossíneken vezette az autóját. Nem volt azonban szerencséje, Kern ugyanis nem láthatta, de a Lipthay utcában zöldre váltott a lámpa, és egy rendőrautó kanyarodott a hídra. Persze azonnal kiszúrták a kék sportkocsit, és utánaeredtek. Korrektek voltak a rendőrök, mert nem a híd közepén állították meg, hanem lekísérték az Országgyűlési Irodaház felé – mesélte a neve elhallgatását kérő szemtanú. A színész már a Rómer Flóris utcában is szabályt sértett, hiszen ott tábla tiltja a balra fordulást.
Zoom
Újból megtenné
Kern András nem tagadta, hogy megtörtént az eset. – Darabokra van szedve a város, máshogy nem lehet közlekedni. Órákkal korábban el kell indulni, ha az ember nem akar késni. Előadásra mentem, és nem értem volna oda máshogy, ezért hajtottam fel a sínekre, és újból megtenném, ha kellene. Miért? Maradjon el miattam az előadás? Azért, mert dugó meg ennyi felújítás van a városban? Megállítottak a rendőrök, majd jön csekken a büntetés, azt befizetem – nyilatkozta ezúttal nyilas házmesterezés nélkül a Blikknek Kern.
Zoom
Nem ez volt az első alkalom, hogy Kern András közlekedési kalamajkát okozott. 2008 februárjában például autójával megállt a Lövőház utca és a Fény utca sarkán lévő gyalogátkelőhelyen. A zebrán parkoló kocsi hamar szemet szúrt a rendőröknek, így szabálysértés miatt eljárást indítottak ellene.
A hatályos közlekedési szabályok szerint ilyen esetben szabálysértés miatt indulhat eljárás a vétkes sofőr ellen. Ebben az esetben a maximálisan kiszabható büntetés akár 150 000 forint is lehet, azonban ha a vezető a helyszínen rendezi a helyzetet, akkor kisebb összeget rónak ki rá - írja a Blikk.