Olvasónk felhívása:
Szégyen és gyalázat, vagy tudatlanság, de számomra az a néhány emlékfoszlány, ami 2016-ból maradt, sokkal többet jelent, mint Nagy Imre NKVD-s "mártír" és "mártírtársainak" emléke, akik közel 200 ezer magyarországi német kitelepítésén szorgoskodtak (még Nyikita Szergejevics Hruscsovot is megdöbbentve sztahanovista tempójukkal).
A képzőművészetben gyengén reprezentált utcajelenetek rendkívül élénk hatást gyakoroltak rám - melyről immár történelmi távlatból festettem.
A böszmeségek által kirobbantott, elmulasztott (vagy elárult, elárvult magyar) forradalmunk 10. évfordulójáról, a magyarság cserbenhagyásáról és a valódi rendszerváltás elmulasztásáról egy 70x50-es nagyságú akril-vászon képet készítettem. A barátaim szerint a felismerhető Árpád-sávozott zászlók miatt eladhatatlan a XXI. század Európájában, Magyarországon főként. Ennek ellenére egy kíváncsiságpróbát szerintem megér ez a térhatású kompozíció.
Zoom
Egy jótékonysági árverésre (nem átverésre) bocsátottam a festményt: a licitben felajánlott összeg 50%-át felajánlom a Budaházy család javára.
A licitálásra ide kattintva lehet jelentkezni.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: