Ausztráliában élő muszlim vezetők arra buzdítják az ausztrál szülőket (inkább csak ausztrál állampolgárságú szülőkről van szó), hogy a népszerű brit televíziós műsor, a Peppa Malac (Peppa Pig) helyett egy muszlim alternatív műsort nézessenek a gyerekeikkel.
Zoom
Az Ausztrál Nemzeti Imámok Tanácsának feje, Shady Alsuleiman sejk (a szó eredeti jelentése: törzsi vezető, nemesember) arra ösztönzi a szülőket, hogy olyan programokat támogassanak, ami az iszlám elveit tanítja, hogy így akadályozzák meg azt, hogy a fősodratú televízió "megrontsa" a fiatal gyerekeket.
A tanács támogatja a One4Kids nevű Sidney-beli céget, ami iszlám témájú gyerekműsorokat gyárt, beleértve a nemsokára bemutatandó Barakah Hills-t, amit Peppa Malac alternatívájaként hirdetnek muszlim gyerekek számára.
Az új műsor részére pénzgyűjtő kampányt indítottak, mely műsor az Abdullah család történetét meséli el egy túlnyomórészt muszlim lakosságú, Barakah Hills nevű kisvárosban. "A Maszdzsid [mecset] a város középpontja Nouradeen imámmal mint közösségi vezetővel és példaképpel", áll a pénzgyűjtő honlapon.
A Barakah Hills előzetesét a One4Kids Zaky and Friends Facebook-oldalán mutatták be 2016 októberében. A bejegyzésben ez áll: "Bemutatjuk a Barakah Hills-t, egyikét a sok Peppa Malac-alternatívának. A Barakah Hills egy ideális muszlim közösséget képvisel, és a célközönsége a totyogó utáni, iskola előtti gyerekkorosztály. A műsor fő célja megmutatni a gyerekeknek, hogy milyen a vallását gyakorló muszlimnak, valamint jó polgárnak lenni a közösségükben. A gyerekek mindent meg fognak tanulni, kezdve attól, hogy hogyan viselkedjenek helyesen, egészen addig, hogy hogyan kapcsolódjanak be aktívan a közösségi programokba."
Egy korábbi Facebook-bejegyzésben, mely a nemsokára bemutatandó műsort reklámozza, a követők élesen bírálták Peppa Malac erkölcsi értékeit.
"Peppa malac nagyon udvariatlan. Igen, kérem, hogy olyan rajzfilmet készítsenek, ami a gyerekeknek jó erkölcsi értékeket tanít, pl. a dolgok megosztását, szomszédjogokat, hogy mikor van az imádkozás ideje, akkor mindent abba kell hagyniuk, és menniük kell, és ötször kell imádkozniuk", kommentált egy felhasználó.
"Nincs hazudozás, nincs bántalmazás, nincs kiabálás, felöltözni, engedelmeskedni a szülőknek, böjtölni. Minden, ami egy muszlim életét jellemzi." (Nincs hazudozás, kivéve, amikor a Korán 3:28 megparancsolja, hogy a muszlimok csak akkor fogadjanak nem muszlimokat barátnak, ha nem tudják legyőzni őket, és meg kell őket téveszteniük. Nincs bántalmazás, kivéve, amikor a Korán 4:34 megparancsolja, hogy a férj verje vagy ostorozza meg engedetlen feleségét. Csak úgy kapásból két dolog, ami egy muszlim életét jellemzi… - a szerk.)
Egy másik felhasználó azt mondta, hogy bűnösnek érzi magát, mert megengedi a gyerekeinek, hogy egy olyan műsort nézzenek, ami teljesen a malacokról szól.
Subhi Alshaik, a One4Kids egy producere elmondta, hogy a Peppa malac egy remek műsor, de azt is mondta, hogy beszámolókat hallott arról, hogy rossz a gyerekek számára, mert azt is tanítja nekik, hogy legyenek sznobok. (A Korán 5:51 megparancsolja, hogy a muszlimok ne fogadjanak zsidókat és keresztényeket barátnak, de ha mégis megteszik, akkor Allah nem fogja segíteni őket. Mohamed azt tanította, hogy a muszlimok ne tartsanak kapcsolatot senkivel, csak muszlimokkal /Abu Dawud 41:4832/, és hogy az ember a barátja vallását követi /Abu Dawud 41:4815/. De persze ez nem sznobizmus… - a szerk.)
Mi a tanulság?
Először, ebből az apró hírből is megerősítést nyert, hogy a muszlimok sohasem fognak integrálódni. Ezt parancsolja nekik Allah a Koránban, ezt tanította nekik Mohamed próféta, minden muszlim megkérdőjelezhetetlen példaképe.
Másodszor, aki naivan azt hitte, hogy a kenguruk és a bumeráng földjét nem érinti a multikulturalizmus, annak legyen ez kijózanítás. A helyzet az, hogy mindegy, hogy Észak-Amerikáról, Európáról vagy Ausztráliáról van szó, az összes fehér ember lakta ország támadás alatt van.
(Hidra - Kuruc.info)